Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi alte două judeţe. Prejudiciul, 800.000 de euro: produse de lux furate din avionele de pe Otopeni. Angajaţi ai MApN, suspecţi

9
18 Jun 2020 08:43:25
Autor: Radu Eremia, Valentin Bolocan
Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) Foto Inquam Photos / George Călin
Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) Foto Inquam Photos / George Călin

Zeci de percheziţii au loc, joi dimineaţa, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice şi băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni.

UPDATE Până în prezent, 59 de persoane au fost conduse la audieri la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, probe şi mijloace de probă. Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale, ar fi sustras sau însuşit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri şi alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoştinţă despre provenienţa ilicita a acestora.

UPDATE: Printre suspecţi se numără şi angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai ISU, motiv pentru care dosarul este coordonat de Parchetul Militar.

UPDATE „CN Aeroporturi Bucureşti şi denumita Catering SRL România confirmă că unii dintre angajaţii lor, precum şi ai altor societăţi comerciale de pe platforma Aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliţiei.
Autorităţile au admis că dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti şi partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările şi nu sunt responsabile pentru activităţile în care sunt implicati angajaţii în cauză. Totodată, dnata, CN Aeroporturi Bucureşti şi partenerii lor se delimitează de acţiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale”, potrivit unei informări de presă a Aerporturi Bucureşti.
 
„Nu putem comenta procedurile legale în curs şi investigaţiile autorităţilor. CNAB, dnata Catering SRL şi partenerii lor de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri şi operează în conformitate cu toate legile, reglementările şi standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autorităţile în această anchetă”, se mai arată în informarea de presă.
 
** 
 
Poliţia Capitalei anunţă, joi dimineaţa, că aproximativ 200 de poliţişti pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, în coordonarea Parchetului Militar Bucureşti.
 
Cauză priveşte infracţiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire şi delapidare. „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux - ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice şi băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spaţiu”, potrivit Poliţiei Capitalei. Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.
 
Mai multe persoane sunt duse la audieri la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti.
 
Acţiunea are loc cu sprijinul Direcţiei Poliţiei Transporturi, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Serviciilor Acţiuni Speciale şi Serviciilor Criminalistice din Bucureşti şi judeţele limitrofe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Porky
18.06.2020, 10:04:28

CN Aeroporturi Bucureşti şi partenerii lor se delimitează de acţiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale” - Care prevederi legale?? sa nu fure? Asta e prevedere biblica, da poate ca erau atei sau olteni. Si astia vor lua pensie speciala pentru paza conservelor si sucurilor?

+2 (2 voturi)
Iulian Lupsa
18.06.2020, 10:08:48

Astia iau deja spor la salariu pentru conditii periculoase de munca, pazesc conservele si beau fineturi in paza, si primesc spor si la pensie!!!! Paza intra la sporuri de pericol!!!

Sorin Constantin
18.06.2020, 11:22:08

@ Porky..., de ce faci pe incultul ? Prin lumea largă se vorbește că dacă un străin a nimerit prin România are nevoie să găsească un om cinstit, să caute un ateu, Un ateu este sinonim în România cu un om cinstit și nu o persoană cu știu eu ce convingeri religioase....Normal eu sînt un ateu.

+1 (1 vot)
BYBY BYBYKU
18.06.2020, 10:36:12

si la ce servesc atatea camere video montate peste tot in aeroport ? Insemneza ca gaska este mult mai mare decat haiduceii prinsi. Haiducii cei grei se prefac ca n-au vazut si n-au auzit.

Luca Adrian
18.06.2020, 10:50:35

Nu mai au bagaje sa fure din ele,acum au trecut la alt nivel...............

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările