Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu într-un caz de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul este de 7 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii în cazul unor societăţi fantomă FOTO Arhivă
Percheziţii în cazul unor societăţi fantomă FOTO Arhivă

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti fac, joi dimineaţă, percheziţii la 23 de domicilii din Capitală, Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar privind evaziunea fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii, potrivit Poliţiei Române. Prejudiciul adus statului este de aproximatv şapte milioane de lei.

Potrivit poliţiştilor, în perioada 2011 - 2014 persoanele bănuite au creat un circuit comercial fictiv şi au coordonat societăţi comerciale fantomă.

„Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2011 – 2014, au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”, arată comunicatul Poliţiei Române.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7.000.000 lei, din care 5.000.000 ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, suma de bani spălată depăşind 2.000.000 de lei.

La acţiune participă Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul A.N.A.F.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite