Carmen Adamescu, fosta soţie a lui Dan Adamescu, reţinută într-un dosar în care a fost turnată de fiul vitreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Adamescu FOTO Mediafax
Carmen Adamescu FOTO Mediafax

Poliţiştii au efectuat miercuri şapte percheziţii în Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare şi evaziune fiscală. Firmele vizate sunt controlate de Carmen Palade, fosta soţie a lui Dan Adamescu, care de altfel a şi fost reţinută. Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, a denunţat activităţile ilicite şi contractele fictive.

UPDATE Carmen Adamescu a fost reţinută în acest caz.

UPDATE: Unul dintre denunţătorii activităţilor ilicite şi ale contractelor fictive derulate de firmele controlate de Carmen Adamescu este chiar fiul său vitreg, Alexander, informează Mediafax, citând surse judiciare. Ulterior, tot pentru aceste fapte, a depus plângere şi Unirea Shopping Center, cele două denunţuri fiind reunite în cadrul unui singur dosar penal.

UPDATE: Firmele vizate de poliţişti ar fi controlate de Carmen Palade, fosta soţie a lui Dan Adamescu. Verificările au loc şi la locuinţa lacesteia.

Ştirea iniţială: Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  pun în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

„Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunţă Poliţia Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnaţi.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operaţiunilor economice fictive.

Persoanele implicate vor fi duse pentru audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite