Zeci de percheziţii în Bucureşti, în dosare de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au făcut mai multe percheziţii în dosare de evaziune fiscală
Poliţiştii au făcut mai multe percheziţii în dosare de evaziune fiscală

Poliţiştii bucureşteni fac, joi dimineaţă, mau multe percheziţii domiciliare în două dosare de evaziune fiscală, cu prejudicii de milioane de lei.

În primul dosar, în care au avut loc trei percheziţii în Bucureşti, mai multe persoane sunt suspectate că au cumpărat, în 2016, din spaţiul intracomunitar, autoturisme second-hand pe care le-au vândut apoi în România, fără a înregistra în contabilitate veniturile. Prejudiul este estimat la 5,5 milioane de lei.

"Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au achiziţionat, în cursul anului 2016, din spaţiul intracomunitar, autoturisme second-hand, în valoare de aproximativ 20.000.000 de lei, pe care ulterior le-au comercializat pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate veniturile realizate", arată sursa citată.

Prejudiul cauzat bugetului de stat este estimat la 5.500.000 de lei.

În cel de-al doilea dosar, au avut loc zece percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, fiind vizate operaţiuni cu materiale de construcţie. Conform poliţiştilor, din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă ale unor societăţi comerciale şi au declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii ce nu reflectă operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiul cauzat bugetului de stat este estimat la 5.000.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite