UPDATE DNA sesizează procurorul general. Procurorii au ridicat documente de la Secretariatul General al Guvernului. O ziaristă, vizată de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Victoria Guvern FOTO rfi.ro

Direcţia Naţională Anticorupţie a efectuat, luni, percheziţii la sediul Guvernului, în urma cărora procurorii au verificat documente şi au ridicat câteva dosare. Vizat de percheziţii ar fi fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro.

UPDATE Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a aprecia asupra necesităţii sesizării din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justiţiei, în legătură cu faptul că într-un comunicat a inclus date nepublice din ancheta care vizează instituţia.

UPDATE Potrivit unor surse citate de Hotnews, printre numele aflate în vizorul procurorilor este şi cel al unei jurnaliste.

„Vizată de cercetări ar fi şi Iulia Teodorescu, consilier la SGG, fostă purtătoare de cuvânt la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Cioloş şi fostă ziaristă”, scrie Hotnews, în contextul percheziţiilor de luni, făcute de DNA la sediul Executivului din Piaţa Victoriei. 

Jurnalista Iulia Teodorescu nu a dorit să comenteze informaţiile, mai transmite Hotnews.

Mihai Busuioc a fost repus în funcţia de şef al SGG, după ce a fost demis de Grindeanu, după refuzul său de a semna acte şi a le trimite către Monitorul Oficial. Unul dintre aceste acte era chiar demiterea sa şi înlocuirea cu Victor Ponta.

Anchetatorii au legitimat angajaţii Secretariatului General al Guvernului şi chiar ar fi filmat acţiunea. De asemenea, mai multe persoane ar fi fost chemate la DNA, în perioada următoare, în acest dosar în care au fost ridicate documente de la sediul Secretariatului General al Guvernului.

Conform aceloraşi surse, percheziţiile DNA au vizat şi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, al cărui sediu se află tot în sediul guvernului, fiind condus de Viorel Ilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite