Percheziţii la o farmacie din Capitală care ar fi comercializat medicamente cu substanţe stupefiante. Descinderi în 13 judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au avut loc în Bucureşti şi 13 judeţe FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Percheziţiile au avut loc în Bucureşti şi 13 judeţe FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii şi procurorii au făcut, vineri, 23 de percheziţii în 13 judeţe şi în Bucureşti, la persoane suspectate că ar fi comercializat medicamente cu substanţe stupefiante. Una dintre deschideri a avut loc la o farmacie din Bucureşti.

”Astăzi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au descins la 23 de locaţii si la o farmacie din Bucureşti, după ce mai multe persoane ar fi cumpărat în mod ilegal dintr-o farmacie şi ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripţie medicală, întrucât ar conţine droguri de risc sau mare risc”, a transmis, vineri, Poliţia Română.

Acţiunea a avut loc în judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti.

”În cadrul activităţilor, au fost descoperite ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante. Totodată, au fost ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 5.780 de lei, despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conţinut stupefiant, precum şi diferite înscrisuri”, a mai transmis Poliţia.

Droguri la farmacie

Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti, fiind ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente.

În fapt, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din Bucureşti medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope.

Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripţie medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc.

În perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România.

Cei interesaţi ar fi comandat medicamentele prin telefon sau printr-o reţea de socializare unde vânzătorii ar fi deţinut mai multe pagini de prezentare a produselor. Produsele ar fi fost livrate prin curier.

Cercetările continuă faţă de şase persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite