Percheziţii la grupul Airbus, suspectat de corupţie în cazul unor contracte cu România şi Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe perchezitii au fost efectuate în luna octombrie la filiale ale grupului Airbus din Germania, din cauza unor suspiciuni de corupţie privind contractele încheiate cu România şi Arabia Saudită, afirma ziarul german Süddeutsche Zeitung, citat de Mediafax.

Parchetul din Munchen a confirmat că percheziţiile au avut loc în luna octombrie, precizează jurnaliştii nemţi. Mai mult decât atât, şi grupul Airbus a anunţat că este implicat într-o anchetă derulată de justiţia germană.

Süddeutsche Zeitung scrie că suspiciunile de corupţie vizează contracte în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro, care au fost încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente destinate securităţii frontierelor.

Potrivit Parchetului din Munchen, în acest dosar sunt anchetate mai multe persoane, percheziţiile de acum trei luni având loc în localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space.

Oamenii legii au făcut perchezitii la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, alte oraşe din sudul Germaniei.

Parchetul din Munchen a precizat, pentru sursa citată, că se verifică în prezent transferuri dubioase de bani în valoare de mai multe milioane de euro.

Potrivit presei germane, grupul Airbus a obţinut în 2009 un contract de circa două miliarde de euro cu Arabia Saudita, în vederea furnizării unor echipamente de supraveghere ultramoderne pentru frontieră.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) din România a anunţat recent că derulează investigaţii avansate cu privire la dosarul Microsoft-EADS, în care ar putea fi implicaţi un număr impresionant de oameni politici români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite