Percheziţii în Ilfov, Cluj şi Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
percehzitie contrabanda FOTO POliţia de Frontieră Mehedinţi

Cinci percheziţii au loc miercuri în Ilfov, Cluj şi Teleorman, într-un dosar ce evaziune fiscală şi spălare a banilor cu ajutorul unor firme ”fantomă”, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 3.5 milioane de lei.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Ilfov, Cluj şi Teleorman, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2012 – 2014, administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri, în valoare de aproximativ 11.700.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entităţi comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăţi de tip „fantomă””, anunţă poliţia.

Ulterior, cei în cauză au transferat suma de aproximativ 8.600.000 de lei în conturile societăţilor respective, în scopul disimulării originii ilicite a acesteia şi creării unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor efectuate, în final sumele de bani fiind retrase în numerar de la bancomate sau de la ghişeul băncilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 8.600.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite