Percheziţii în opt judeţe din ţară într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,1 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
24 de percheziţii au loc miercuri în opt judeţe din ţară FOTO Arhivă Adevărul
24 de percheziţii au loc miercuri în opt judeţe din ţară FOTO Arhivă Adevărul

Peste 20 de percheziţii au loc miercuri în opt judeţe din ţară, într-un caz de evaziune fiscală în care prejudiciul a fost estimat la 1,1 milioane de euro. În urma acestei acţiuni, 25 de persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul General, percheziţiile au loc la 24 de adrese din judeţele Ilfov, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt, Maramureş şi Mehedinţi, fiind vizate nouă sedii sociale ale unor societăţi comerciale, precum şi 15 locuinţe ale unor persoane fizice.

Anchetatorii precizează că în perioada 2012-2014, administratorii a patru societăţi comerciale din judeţele Ilfov şi Hunedoara au creat un circuit comercial fictiv prin declararea unor operaţiuni comerciale inexistente, susţinute doar scriptic prin facturi fiscale ce atestă vânzarea-cumpărarea de concentrat cuprifer, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit, prin diminuarea masei impozabile.

„Valoarea relaţiilor comerciale fictive, declarate fiscal, se cifrează la peste 3,5 milioane euro. Pentru a se crea aparenţa de legalitate a operaţiunilor comerciale, plata se făcea prin transfer bancar în conturile societăţilor emitente, banii fiind retraşi şi remişi ulterior reprezentanţilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane”, se arată în documentul citat.

Prejudiciul creat bugetului de stat, stabilit până în prezent, se ridică la valoarea de 1,1 milioane euro.

În urma acestei acţiuni, 25 de persoane vor fi duse la audieri cu mandat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite