Percheziţii în patru judeţe, într-un dosar de înşelăciune cu materiale reciclabile, cu un prejudiciu de peste 8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ARHIVA
Foto ARHIVA

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mehedinţi fac marţi dimineaţă 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova. Sunt vizate mai multe persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin consemnarea în fals a reciclării a peste 4.000.000 de kilograme de deşeuri.

”La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Mehedinţi efectuează 13 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Prahova. De asemenea, vor fi puse în aplicare 8 mandate de aducere. Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, anunţă IGPR.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 8.297.780 de lei.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv având ca scop obţinerea unor ecobonificaţii pentru activităţi nereale de reciclare a 4.148.900 kg. de deşeuri din plastic, PET şi sticlă.

Astfel, acestea ar fi întocmit documente pentru 7 societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor. Documentele ar fi fost predate în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii societăţilor să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La activităţi participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dolj, Timiş şi Prahova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite