Percheziţii în România, Belgia şi Olanda, la o grupare care obliga fete din estul Europei să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români au fost reţinuţi în Olanda şi Belgia, acuzaţi de trafic de persoane, trafic de migranţi, angajare ilegală, spălare de bani, ameninţare, vătămare corporală, viol şi lipsire de libertate, după ce, alături de alte persoane, ar fi exploatat sexual tinere din România şi Republica Moldova, arată un comunicat al DIICOT.

”La data de 07.10.2019 şi 08.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Iaşi, Piatra Neamţ şi Bârlad, într-o cauză vizând destructurarea unei grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de trafic de persoane”, arată DIICOT.

 Grupul infrancţional a fost constituit în anul 2015 şi era format din trei cetăţeni români şi alţi trei cetăţeni olandezi. Potrivit poliţiştilor, aceştia au acţionat coordonat pentru recrutarea mai multor tinere din România şi Republica Moldova în vederea exploatării sexuale a acestora în Olanda şi a obţinerii de câştiguri financiare de pe urma activităţilor de prostituţie desfăşurate de acestea.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, în această perioadă gruparea infracţională a reuşit să recruteze peste 8 tinere românce şi alte 9 tinere, cetăţeni ai Republicii Moldova, care au fost obligate să practice prostituţia, prin folosirea de violenţe, ameninţări şi şantaj, în bordeluri clandestine care funcţionau în locuinţele închiriate de către membrii grupării.”, informează comunicatul DIICOT.

Cazul reţelei româno-olandeze de trafic de persoane este doar cel mai recent dintr-o lungă listă care a făcut din România prinicipala „exportatoare” de lucrătoare sexuale în ţările din vestul Europei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite