UPDATE Percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi la mai mulţi medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au abut loc la Târgu Jiu şi în Capitală
Percheziţiile au abut loc la Târgu Jiu şi în Capitală

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţie, însoţiţi de poliţişti, au descins, marţi dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, la domiciliile mai multor medici şi asistente, precum şi la cabinete private, dar şi la un agent de poliţie din Bucureşti.

UPDATE Anchetatorii au chemat peste 60 de martori şi opt suspecţi să dea declaraţii, marţi, în urma percheziţiilor efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj în dosarul deschis pentru înşelăciune, fals intelectual, abuz în serviciu, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la uzul de fals, au precizat surse judiciare pentru News.ro.

Cele 60 de citaţii au fost emise marţi, iar cea mai mare parte a martorilor urmează să ajungă, tot marţi, la audierile care sunt efectuate la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Printre martorii chemaţi la audieri sunt şi pacienţi ai medicilor şi asistentelor vizate de anchetă.

Sursele citate mai precizează că opt persoane au calitatea de suspect între care se află şase cadre medicale şi un agent de poliţie din Bucureşti.

Faptele pentru care vor fi puşi sub învinuire suspecţii sunt de înşelăciune, fals intelectual, abuz în serviciu, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la uz de fals. 

Ancheta vizează o reţea care se ocupa cu internări fictive şi eliberări de reţete false, prejudiciul estimat în acest caz fiind de 400.000 de lei.

Anchetatorii fac cercetări pentru infracţiunile de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii.

În total, au fost făcute 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor suspecţi.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial“, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă.

Procurorii au beneficiat şi de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de cel al Brigăzii Speciale de Intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite