UPDATE Percheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală. Mascaţii au greşit o adresă şi au intrat peste o bătrână din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţă FOTO Adevărul
Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţă FOTO Adevărul

Poliţiştii fac, joi dimineaţă, 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi din Capitală, bănuite de evaziune fiscală.

UPDATE Poliţiştii din Buzău care joi dimineaţă fac percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală au descins la o altă adresă, pe mandatul primit de aceştia fiind scris greşit numărul locuinţei pe care trebuia să o percheziţioneze. Anchetatorii au intrat peste o femeie de 67 de ani, care s-a speriat, ei trebuind de fapt să percheziţioneze locuinţa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu.

Poliţiştii aveau mandat pentru a face o percheziţie pe strada Alexandru Sahia numărul 10 din municipiul Buzău, însă adresa era greşită, ei trebuind de fapt să descindă la numărul 10A.

Anchetatorii trebuia să percheziţioneze locuinţa lui Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, care deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău, el fiind şi preşedintele Pro Democraţia filiala locală.

Poliţiştii au intrat însă în locuinţa unei femei de 67 de ani, care s-a speriat şi a început să plângă şi care le-a spus că au greşit şi că Horaţiu Anghelescu locuieşte la casa de vizavi.

Ulterior, oamenii legii au plecat, mergând la locuinţa bărbatului vizat de percheziţii.

Prejudiciu de 360.000 de lei

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar - bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite”, precizează reprezentanţii Poliţiei, citaţi de news.ro.

Cele patru persoane ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal TVA şi diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, mai arată reprezentanţii Poliţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite