Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Pericol de incendiu. Aproape 2.000 de limuzine Mercedes, rechemate în service în România. Seriile maşinilor afectate

0
2 Sep 2020 12:19:10
Autor: Valentin Bolocan

Mercedes Benz România a demarat o nouă campanie de rechemare, de data aceasta pentru trei dintre cele mai sofisticate modele ale sale, E Class, E Class Coupe şi CLS. Defectul vizat de rechemare este la instalaţia electrică, iar riscurile pot include şi un incendiu la bord. Trei dintre modelele de top ale Mercedes-Benz, din familia E Class, fac obiectul unei ample rechemări, care în România cuprinde aproape 2.000 de vehicule.

Potrivit notificării transmise Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor de importatorul Mercedes Benz România, este vorba despre un risc potenţial de incendiu cauzat de cablurile electrice, arată profit.ro. „În urma unor procese electro-chimice, s-ar putea forma conexiuni conductoare în interiorul tronsonului de cabluri electrice din compartimentul motorului, din cauza pătrunderii de apă sau datorită creării condensului”.
 
Seriile maşinilor afectate AICI
 
 În condiţiile în care acest lucru se petrece, apare riscul unui scurt circuit. „Acest lucru ar putea permite un flux de curent electric nedorit, ceea ce ar avea ca efect apariţia unor temperaturi ridicate. În acest caz, materialul din plastic al tronsonului de cabluri ar putea fi supus unei suprasolicitări de natură termică. În acest context, nu ar putea fi exclus complet riscul de izbucnire a unui incendiu”, mai explică specialiştii Mercedes-Benz. Acţiunea vizează în România 1817 autovehicule, respectiv W213 (E Class), C238 (E Class Coupe) şi C257 (CLS). 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările