Peste 100 de instrumente împotriva Ransomware-ului, pe un singur site web. Cum să ne ferim de infractorii cibernetici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Retea criptata cu ransomware FOTO SophosLabs
Retea criptata cu ransomware FOTO SophosLabs

O nouă versiune a site-ului nomoreransom.org se va lansa la dat de 26 iulie. Aceasta a fost realizată în cadrul campaniei de prevenire a atacurilor informatice de tip Ransomware. În cei cinci ani de existenţă, „No More Ransom” a ajutat ca aproape un miliard de euro să nu ajungă în buzunarele infractorilor.

Un nou site No More Ransom a fost lansat pentru a marca al cincilea an al proiectului.

Noua secţiune a site-ului Crypto Sheriff oferă informaţii actualizate despre ransomware, precum şi sfaturi despre cum să preveniţi o infecţie cu ransomware, fiind moderna şi uşor de utilizat. 

„Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computerele personale, laptopurile şi telefoanele mobile, care conţin informaţii importante despre viaţa noastră personală şi profesională. Digitalizarea a creat un mediu de viaţă flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu uşurinţă un univers de informaţii.

De asemenea, ne oferă spaţiul pentru a stoca sute de mii de fişiere diferite: imagini ale copiilor şi animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoştinţe şi amintiri.

Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriţi, să fiţi conştienţi şi să vă protejaţi lumea digitală”, se arată într-un comunicat. 

Dacă aţi fost victima unei astfel de fapte, accesaţi site-ul - nomoreransom.org - pentru o cheie. Decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom au ajutat mai mult de şase milioane de persoane să îşi recupereze fişierele gratuit.

Acest lucru a împiedicat infractorii să câştige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware. În prezent, siteul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware şi reuneşte 170 de parteneri din sectorul public şi privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Oricine poate fi o ţintă - persoane fizice şi companii de toate dimensiunile. Deci ce putem face?

- Faceţi backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice.

- Urmăriţi click-urile - ştiţi unde vă va duce un link?

- Feriţi-vă de ataşamentele din e-mailuri nesolicitate!

- Asiguraţi-vă că software-ul de securitate şi sistemul de operare sunt la zi.

- Dacă deveniţi victimă, nu plătiţi! Sesizaţi infracţiunea şi verificaţi No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite