Peste 200.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până în prezent, 1.381.300 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 749.799 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Până în prezent, 1.381.300 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 749.799 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ 204.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge miercuri, 29 septembrie,  în ţară. Dozele vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră şi vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA.

Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.381.300 de doze Johnson&Johnson au fost recepţionate, iar 749.799 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite