Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Peste 300 de români aflaţi în Spania, repatriaţi cu două curse aeriene

0
10 Apr 2020 22:15:33
Autor: George-Andrei Cristescu

Un număr de 330 de cetăţeni români aflaţi în Spania au fost repatriaţi, vineri, cu două curse aeriene de la Barcelona şi Madrid, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE). De asemenea, au fost repatriaţi în siguranţă 41 de cetăţeni spanioli.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19,Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în ţară a 330 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona şi dinspre Madrid, operate de o companie privată", arată MAE. 
 
De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE si ale Ambasadei Spaniei la Bucureşti, cele două curse aeriene, pe ruta Bucureşti - Madrid şi respectiv Bucureşti – Barcelona, au permis repatrierea în siguranţă şi a 41 de cetăţeni spanioli.
 
"MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă", subliniază MAE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii