Peste 40 de localităţi din 20 de judeţe au fost afectate de ploile torenţiale FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IGSU
FOTO IGSU

Peste 40 de localităţi din 20 de judeţe au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele ore, cele mai importante situaţii de urgenţă fiind semnalate în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţul Botoşani, anunţă IGSU. La Bozieni (Botoşani) o viitură a inundat mai multe locuinţe, două femei şi un copil fiind evacuaţi temporar, iar în judeţul Cluj s-a produs o avarie la o magistrală de apă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma instabilităţii atmosferice şi cantităţilor mari de apă căzute în ultimele ore, au fost înregistrate efecte în peste 40 de localităţi din 20 de judeţe (Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Tulcea, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui), dar şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai semnificative situaţii de urgenţă s-au înregistrat în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţul Botoşani.

Conform bilanţului de la ora 21.00, pompierii bucureşteni au intervenit pentru evacuarea apei în 106 locaţii din Bucureşti şi în 134 de locaţii din judeţul Ilfov. În continuare sunt apeluri care semnalează acumulări de apă în gospodării, dar şi zone publice, menţionează IGSU.

captura

În urma unei ruperi de nori, în localitatea Bozieni din judeţul Botoşani, s-a produs o viitură care a inundat mai multe locuinţe. Preventiv, două femei şi un copil au fost evacuaţi din gospodărie pentru scurt timp. Aceştia au revenit în locuinţe imediat după trecerea viiturii. Apa este în retragere, însă pompierii acţionează cu motopompele pentru evacuarea apei din curţi şi înlăturarea aluviunilor aduse de inundaţii.

În judeţul Cluj, s-a produs o avarie la magistrala de apă dintre localităţile Cluj-Napoca şi Dej, în dreptul localităţii Fundătura. Autorităţile locale fac în acest moment o evaluare a situaţiei, iar în funcţie de necesităţile de asigurare a apei pentru populaţie, echipajele ISU sunt în măsură să realizeze mai multe transporturi de apă menajeră şi să pună în funcţiune instalaţii pentru potabilizarea acesteia.

"În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, atragem atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora", au transmis reprezentanţii IGSU.

captura

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite