Peste 60 de persoane în stare gravă, transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 60 de persoane au fost transportate în ultima săptămână (foto)
Peste 60 de persoane au fost transportate în ultima săptămână (foto)

Un număr de 62 de persoane în stare gravă, între care şi o tânără cu arsuri pe o suprafaţă mare a corpului în urma incendiului produs sâmbătă seară în Constanţa, au fost transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI),

Misiunile piloţior Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au fost executate în cooperare cu SMURD.

"Ultima misiune de acest fel a avut loc noaptea trecută, cu avionul SMURD al MAI, pentru transportul în Bucureşti la o unitate medicală de specialitate din Capitală (Spitalul de Arşi - n.r.) a unei persoane care a suferit arsuri grave pe suprafeţe mari ale corpului în incendiul izbucnit într-un restaurant din Constanţa. Avionul SMURD s-a deplasat noaptea trecută pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, aterizând la Bucureşti la ora 4:50", potrivit MAI, citat de Mediafax.

De asemenea, în ultima săptămână, au fost făcute misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD din Bucureşti (15 persoane), Arad (12), Târgu Mureş (10), Iaşi (nouã), Craiova (cinci) şi Constanţa (cinci persoane).

Mai mult, Ministerul de interne reaminteşte că aeronava SMURD Piper CHEYENNE III din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie a efectuat, la 1 aprilie, o misiune aeromedicală pe ruta Bucureşti - Oradea, pentru transportul unei echipe medicale care a prelevat organe necesare salvării vieţii a cinci persoane.

Totodată, în intervalul 28 martie - 5 aprilie, aceeaşi aeronava a efectuat alte cinci misiuni, intervenind pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite