Peste 700 de urgenţe de cod roşu şi galben înregistrate în ultimele 24 de ore în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, peste 700 de solicitări pentru cazuri grave
. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, peste 700 de solicitări pentru cazuri grave

Codul roşu de caniculă face victime. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIf) a înregistrat în ultimele 24 de ore, peste 700 de solicitări pentru cazuri grave, urgenţe de cod roşu şi galben, pentru aproape 160 dintre acestea fiind necesară intervenţia echipelor medicale în spaţii publice.

Au fost, de asemenea, 48 de cazuri de leşin, cu şi fără pierderea conştienţei, pe fondul căldurii excesive, a declarat pentru News.ro, managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

Potrivit medicului, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.367 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dintre acestea 759 fiind urgenţe de cod roşu şi cod galben.

Pentru 156 de urgenţe a fost necesară intervenţia medicilor în spaţii publice.

De asemenea, dintre cazurile pentru care a fost necesară intervnţia în locuri publice, 48 au fost leşinuri, cu sau fără pierderea conştienţei.

Alis Grasu a precizat că numărul urgenţelor a fost în scădere cu 0,8 la sută faţă de joi.

Medicul recomandă bucureştenilor să evite plimbările prin soare la orele amiezii, să se îmbrace corespunzător, să bea multe lichide şi să evite alcoolul şi cafeaua în aceste zilele toride.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite