Petiţie online pentru o nouă demisie a lui Teodor Meleşcanu, după problemele de la votul din diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o petiţie online, iniţiată de comunitatea Declic şi semnată deja de aproape 70.000 de oameni, se cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, considerat responsabil după ce zeci de mii de români din diaspora nu au putut vota la alegerile europarlamentare şi la referendumul pe Justiţie.

”Zecilor de mii de români din străinătate li s-a încălcat, ieri, un drept garantat de Constituţie: dreptul de a vota. Deşi au stat ore în şir la coadă, ei nu au mai apucat să voteze. Guvernul şi-a bătut din nou joc de diaspora şi, de aceea, ministrul de Externe trebuie să plece”, a declarat Tudor Brădăţan, director executiv Declic.

”Cine era ministru de externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veşnicul Teodor Meleşcanu, al cărui minister declară sfidător, 5 ani mai târziu, când iarăşi sunt cozi imense, că sunt suficiente cele 441 de secţii din diaspora”, a declarat iniţiatorul petiţiei, Cosmin Pojoranu.

Petiţia online poate fi semnată aici.

„MAE anunţă trufaş că au fost „incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale dimineţii”, deşi informaţiile din Munchen, Londra, Amsterdam, Oslo, Roma şi alte zeci de locuri arată cozi imense, cu mii de oameni stând la rând. „Vă rugăm să ne spuneţi cum să facem, sunt mii de oameni la coadă. Nu vor avea timp să voteze cu toţii. Ce să facem?”. Aşa suna apelurile primite la call center-ul alegerilor. Oamenii sună din Munchen, Zurich, Dusseldorf şi multe alte oraşe”, arată iniţiatorii petiţiei.

”Pe lângă demisia ministrului Meleşcanu, care este iminentă, le cerem autorităţilor să organizeze, pentru următoarele alegeri, un sistem de vot prin corespondenţă, care să nu îi mai umilească pe românii aflaţi în străinătate. Este suficient că aceşti oameni sunt departe de casă şi de familie”, a mai spus Tudor Brădăţan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite