Pfizer/BioNTech va dona doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile Olimpice Tokyo FOTO Shutterstock
Jocurile Olimpice Tokyo FOTO Shutterstock

Pfizer/ BioNTech va dona doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru sportivii ce vor participa Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, programate pentru luna iulie, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

„În cadrul planurilor de asigurare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020, Comitetul Olimpic Internaţional  a anunţat astăzi semnarea unui Memorandum de Înţelegere (MoU) cu Pfizer Inc. şi BioNTech SE pentru a dona doze din vaccinul său împotriva Covid-19 pentru participanţii la Jocuri din comitetele olimpice şi paralimpice naţionale din întreaga lume”, se arată în comunicatul Comitetului Olimpic, conform observatornews.ro.

Comitetul Olimpic a anunţat că încurajează sportivii să se vaccineze în ţările lor înainte de a călători în Japonia, şi că va exista o colaborare a comitetelor naţionale cu guvernele locale pentru a coordona distribuţia vaccinurilor.

 „În conformitate cu orientările de vaccinare ale fiecărei ţări şi în conformitate cu reglementările locale. Acest lucru nu este doar pentru a face Jocurile Olimpice mai sigure, ci şi din respect pentru rezidenţii Japoniei", se arată în comunicatul Comitetului.

Comitetul olimpic a clarificat faptul că orice doză suplimentară livrată de Pfizer/BioNTech pentru această colaborare cu jocurile olimpice, nu va afecta deloc livrările planificate în întreaga lume.

„Această donaţie a vaccinului este un alt instrument din setul de măsuri luate pentru a face Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020 sigure pentru toţi participanţii şi pentru a arăta solidaritate cu graţioasele noastre gazde japoneze”, a declarat preşedintele COmitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite