Picturi semnate de Grigorescu, Luchian sau Tonitza, date în urmărire după ce un administrator al unei galerii de artă şi le-ar fi însuşit FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Administratorul unei galerii de artă a fost reţinut sub acuzaţia că şi-ar fi însuşit şi ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri ale unor pictori celebri, precum Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman, lăsate în custodie în vederea vânzării. Prejudiciul este peste 230.000 euro. Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională.

„La data de 11.01.2022, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a pus în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea  instrumentelor false”, anunţă Poliţia Capitalei.

image

Din probatoriul administrat în cauză a  rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada decembrie 2020-iunie 2021, un bărbat, administrator al  unei  galerii de artă, şi-ar fi însuşit şi ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată - opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman - în vederea vânzării.

Prejudiciul produs este de peste 230.000 euro. 

Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională.

Bărbatul a fost reţinut, iar cercetările sunt  continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea  instrumentelor false.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite