Piteşti: UPDATE: Suspecţii de fraude pe internet rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 34 de persoane reţinute pentru fraude pe internet vor rămâne în arest. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins recursul formulat de apărătorii tinerilor.

După mai bine de opt ore de audieri ale suspecţilor şi de ascultat pledoariile avocaţilor şi ale procurorilor DIICOT, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis ca cele 34 de persoane acuzate de infracţiuni informatice să rămână în continuare în arest. Judecătorii au respins astfel recursul frmulat de apărătorii suspecţilor împotriva deciziei Tribunalului Vâlcea de miercuri când a fost acceptată propunerea procurorilor DIICOT de emitere a mandatelor de arestare pentru 29 de zile pe numele celor 34 de persoane.

În urmă cu câteva minute a fost făcută publica decizia Curţii de Apel, iar suspecţii s-au reîntors în arestul Inspectoratelor de Poliţie Arge, Vâlcea şi Olt. La recursul de astăzi nu au fost prezenţi toţi cei 34 de acuzaţi, unul dintre ei fiind de negăsit pentru anchetatori. Acesta a dispărut marţi, imediat după audieri, când ordonanţa de reţinere de 24 de ore, emisă pe numele său a expirat şi nu s-a mai prezentat în faţa organelor de cercetare. De atunci oamenii legii îl caută pe suspect, pe numele său existând un mandat de arestare pentru 29 de zile, emis ulterior de Tribunalul Vâlcea.

Cei 34 au fost reţinuţi marţea trecută, în urma unei acţiuni de amploare a procurorilor DIICOT Vâlcea şi Piteşti care au organizat 102 percheziţii domiciliare în 13 judeţe din ţară. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi înşelat peste 800 de persoane prejudiciul depăşind 750.000 de euro. După ce aflau datele personale ale unor persoane din Europa de Vest, tinerii organizau licitaţii în numele lor, oferind spre vânzare obiecte de lux, imobile, yahturi sau chiar avioane fictive. După ce se vedeau cu banii în cont, îi ridicau din alte ţări pentru a nu li se da de urmă.

Suspecţii au fost aduşi în jurul orei 11.00 cu opt dube de poliţie din arestul Inspectoratelor De Poliţie Olt, Vâlcea şi Argeş, sub escorta mascaţilor.

La intrarea în Curtea de Apel Piteşti rudele şi prietenii celor reţinuţi i-au încurajat de pe margine. “Iubi, fii tare!”.

Unii dintre tinerii reţinuţi au avut chef de glumă cu jurnaliştii: “Ce mă, aţi venit să ne filmaţi, de parcă am fi Konstantinos Passaris?!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite