Planeta Maimuţelor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia petrecută aseară la bomba asta de club numită Colectiv demonstrează, pentru a nu ştiu câta oară, de ce este bine să respecţi legea şi să nu fii un imbecil. În cazul în care, totuşi, eşti un imbecil care vrea să facă bani, ei bine, ar trebui să ştii că din cauza ta ar putea să moară, într-o zi, nişte oameni.

Dar să lăsăm deoparte Planeta Maimuţelor şi să ne îndreptăm atenţia, puţin, în Anglia. Situat în South Kensington, Boujis este unul dintre cele mai fiţoase cluburi de noapte din Londra. Aici se distrează Kate Middleton şi Prinţii Harry şi William. Ei bine, săptămâna trecută, pentru o banală bătaie ce a avut loc în faţa clubului, autorităţile londoneze au decis să-i suspende licenţa de funcţionare până pe 9 noiembrie. Din ziua în care se va redeschide, programul clubului va trebui să se încheie la ora 2:00 iar proprietarii sunt obligaţi să nu-i mai primească pe adolescenţii care au sub 21 de ani.

Revenind pe Planeta Maimuţelor, ce constatăm? Presupun că nu are rost să mai facem niciun pariu. Dacă Boujis era un local de fiţe bucureştean în care îşi făceau veacul beizadelele noastre şi avea loc vreo bătaie nu se întâmpla absolut nimic.

Aseară, zeci de tineri au ars ca gândacii într-o mizerie de club care nu avea autorizaţie de la ISU pentru a organiza spectacole pirotehnice. Maimuţele se gândesc să spargă norma. Ce poate fi mai cool decât să dai drumul la artificii într-un local cu tavan de lemn, capitonat cu bureţi şi care nu îndeplineşte normele de funcţionare şi care, conform ISU, trebuia să aibă şase căi de evacuare şi nu una singură?! Nu respectăm legea? Lasă, bă, că nu se întâmplă nimic! Noi facem revoluţie! REVOLUŢIE! A, tavanul e de lemn şi noi vrem să dăm cu artificii? E, lasă, că nu o să ni se întâmple chiar nouă...

Din primele date, Clubul Colectiv avea acordul de funcţionare de la începutul anului dar nu avea avize luate de la ISU. Poliţia Locală a efectuat ultima oară un control pe 21 octombrie. Concluzia procesului verbal? Lipsă calificare personal! Cum şi-a luat acordul de funcţionare? Printr-o declaraţie pe proprie răspundere. Sublim!

 

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu "Pierdone":

Legea poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la registrul comerţului. Locatarul dă declaraţie pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfăşoare.Acordul de functionare insumeaza toate acordurile de la toate instititutiile. Am îndeplinit toate normele legale pentru eliberarea acordului de funcţionare

Câte spelunci d-astea nu or mai fi prin Bucureşti şi care nu respectă normele de funcţionare? Câte tragedii de genul ăsta mai trebuie să aibă loc până când o să învăţăm că trebuie să respectăm legea? De câte exemple mai avem nevoie ca să ne dăm seama că cei care încalcă legea trebuie pedepsiţi?! Oare când or să le intre în cap autorităţilor româneşti că nu e deloc desuet a efectua activităţi de control şi prevenire ca la carte? Dacă poşirca asta de club nu are personal calificat, închideţí-l, bă! Nu staţi la discuţie! Îl izolaţi cu o bandă galbenă şi cu asta basta. Dacă nu are autorizaţie de la ISU, închideţi-l! Pa, la revedere! Cum de bomba bombelor funcţiona dacă nu avea toate normele puse la punct? Este chiar atât de greu de priceput că nu e bine să te joci cu focul?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite