Plângerea lui Ghiţă împotriva Codruţei  Kovesi şi când a fost preluat dosarul de procurorul Adina Florea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 9 decembrie anul trecut,Sebastian Ghiţă a anunţat, că a reclamat-o la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pe Codruţa Kovesi pentru constituire de grup infracţional organizat. Acesta susţinea că Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa. A doua zi, Adina Florea cea care ar fi trebuit să-i ia locul lui Kovesi la şefia DNA, a anunţat că ea va analiza plângerea lui Ghiţă.

La doar două luni distanţă de la acel moment, Laura Codruţa Kovesi a fost informată că este suspectă de abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi luare de mită. 

Plângerea

Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, de numele căruia se leagă scandalul falimentării FNI.

„Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. La acel moment nu am perceput-o ca fiind o chestiune aşa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, ştiţi cum au fost vremurile. Kovesi, mai în glumă, mai în serios, spunea şi ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea şi ce rele poţi să păţeşti. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuţia personal cu mine, şi viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, aşa, nazist, extrem de agresiv şi dur”, spunea pe 9 decembrie Sebastian Ghiţă, anchetat de DNA pentru mai multe fapte de corupţie.

Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

Poliţia Română infirmă acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă

„În ceea ce priveşte achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a unui cetăţean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal şi pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice. Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câştigător operatorul economic S.C. ION ŢIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziţionate au vizat transportul de pasageri, pe ruta Bucureşti - Jakarta şi retur. Semnarea contractului de prestare servicii şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de  Inspectoratul General al Poliţiei Române, la data de 14.04.2011”, a recaţionat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma plângerii formulate de Sebastian Ghiţă, Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a preluat cercetările în acest caz, dosarul fiind preluat chiar de procurorul Adina Florea, respinsă de preşedintele Iohannis la şefia DNA. 

Parchetul General a clasat cauza 

Parchetului General a mai cercetat această cauză şi a ajuns la concluzia că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu DNA.

Poliţia Română a reacţionat anul trecut şi a spus că în cazul aducerii în ţară au fost respectate procedurile.

"Procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform OUG 34/2006, privind achiziţiile publice. În cadrul acestor activităţi, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică.

Semnarea contractului şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Costurile au fost achitate integral de către instituţie, operatorului economic câştigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne", explică Poliţia Română, în 2017.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite