Plata tratamentului pentru pacienţii de la Colectiv a fost prelungită cu încă doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care au suferit arsuri în incendiul de la Colectiv vor beneficia de tratament decontat de statul român în România şi în străinătate pentru următorii doi ani. Asta după ce Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care prelungeşte plata acestui tratament.

Concret, banii pentru decontarea terapiilor vor fi prinşi în bugetele pentru anii 2017 şi 2018, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în urma şedinţei de guvern.

„Am adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică o alta, referitoare la plata pentru pacienţii Colectiv, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului pentru a deconta aceste tratamente pentru pacienţii de la Colectiv”, a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, ordonanţa de urgenţă reduce şi din birocraţie, motiv pentru care nu tot bugetul alocat pentru victime pe anul 2016 a fost consumat.

„Nu cred că am fost pregătiţi niciodată”

În ceea ce priveşte intenţia aparţinătorilor de la Colectiv de a da în judecată Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru modul în care s-a intervenit la Colectiv, ministrul a explicat că este dreptul lor să acţioneze în justiţie instituţiile.

„Nu cred că am fost pregătiţi niciodată, nu cred că am fost pregătiţi nici atunci, dar niciun alt oraş din Europa n-ar fi fost pregătit pentru un număr de peste 100 de arşi grav. La Viena în spitalul AKH există şase paturi pentru arşi mari. Referitor la situaţia actuală a sistemului, avem câteva dezvoltări pe care eu le-aş numi benefice”, a completat Voiculescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite