Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ploile torenţiale au făcut ravagii în 50 de localităţi. 12 muncitori, blocaţi într-un vagon remorcă înconjurat de ape, în Nereju, Vrancea

5
19 Jun 2021 09:02:47
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto News.ro
Foto News.ro

Autorităţile au intervenit, în ultimele 24 de ore, în aproape 50 de localităţi din 18 judeţe şi în Capitală, afectate de ploi şi furtuni, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La Nereju, în judeţul Vrancea, 12 muncitori sunt în continuare blocaţi într-un vagon remorcă după ce nivelul apei în zonă a crescut, neputându-se interveni în cursul nopţii pentru salvarea lor. În judeţul Bacău, şapte persoane au fost evacuate întrucât casele lor ar putea fi inundate de râul Caşin.
 
Potrivit IGSU, în cursul zilei de vineri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 de localităţi din 18 judeţe (Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Hunedoara, Harghita, Neamţ, Sibiu, Teleorman şi Vrancea) şi în municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curţi, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 de străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 15 copaci căzuţi pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme. 
 
"Din nefericire, în cursul zilei de ieri, 2 persoane au fost luate de apă (1 persoană în localitatea Mănăstirea Caşin, jud. Bacău - bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt şi 1 persoană luată de apă în localitatea Almaş din jud. Neamţ - a fost găsită de echipajele de intervenţie în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul)", a transmis, sâmbătă dimineaţă, sursa citată.
 
 
În localitatea Nereju din judeţul Vrancea, 12 muncitori care făceau lucrări au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopţii nu s-a putut interveni, iar acolo au rămas în supraveghere voluntari şi cadre ISU. Operaţiunele de extragere a persoanelor au fost reluate sâmbătă dimineaţă, la ora 05.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale.
 
De asemenea, în localitatea Mănăstirea Caşin din judeţul Bacău, şapte persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Caşin.
 
 
De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe 3 drumuri naţionale (DN 11 - Bacău, DN 11 - Covasna şi DN 7 - Dâmboviţa) şi un drum judeţean (DJ 105G - Sibiu).
 
Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 7 localităţi din 3 judeţe (Botoşani, Harghita şi Neamţ), însumând un număr de 5.019 consumatori finali nealimentaţi, avarii care s-au remediat.
 
Vineri, pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT în judeţele Alba (1), Bacău (1), Cluj (1), Vrancea (2) şi în municipiul Bucureşti (1).
 
Sâmbătă dimineaţă, sunt intervenţii în desfăşurare în judeţele Călăraşi, Bacău şi Vrancea.
 
IGSU recomandă populaţiei să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere pentru ca apele pluviale să poată fi evacuate, iar în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, atunci când este vânt puternic, oamenii sunt sfătuiţi să rămână în spații închise care să asigure protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Vanatorul/d.c.
19.06.2021, 09:51:41

Sunt doar 3 variante mari si late: Basescu, ”ciuma rosie” sau Șoșoaca..! Cel putin una dintre cele 3 variante e cu sigurantță de vina pentru inundatiile astea..! Totusi, ar mai trebui vazut daca nu cumva in cele 50 de localitati inundate se afla si oarece membri ai comunitatii LGBT , plus niscaiva militanti ”Black Lives Matter”..! Ca daca da, e clar ca inundatiile astea au fost premeditate mișelește de catre niste indivizi nu numai hetero, ci si caucazieni pe deasupra ..! Oricum, presedintele Iohannis a declarat ca va face tot ce-i sta in putinta sa fie si de data asta..ingrijorat, atat cat isi poate permite s-o faca ”moca”, pentru ca suntem in weekend, iar zilele se weekend nu i le plateste nimeni..!

-4 (8 voturi)
liru trandafir
19.06.2021, 09:59:37

Have you got a Canadian Stupidity License?

-1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
19.06.2021, 10:37:09

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
19.06.2021, 11:16:49

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Neagu
19.06.2021, 17:25:56

@liru trandafir, poti sa-mit traduci, te rog, caci nu parlez romgleza?

-3 (3 voturi)
Modifică Setările