FOTO Peste 5.000 de participanţi la protestul PMP faţă de acciza la carburanţi. Udrea: „Creşterea accizei este o bombă atomică pentru economie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a organizat sâmbătă un miting de amploare împotriva accizei la benzină, care ar putea intra in vigoare de la 1 aprilie. Manifestaţia, la care au participat peste 5.000 de persoane, a început la ora 12.00 şi s-a încheiat în jurul orei 14.45. Pe durata evenimentului, liderii PMP au cerut în repetate rânduri demisia actualului Guvern.

UPDATE 14.45 Mitingul organizat de PMP s-a încheiat. Atât liderii organizaţiei politice cât şi reprezentanţii PMP din teritoriu au plecat spre cele 50 de autocare care i-au adus în Bucureşti. 

UPDATE Coloana a ajuns în faţa Guvernului, în frunte cu Elena Udrea şi ceilalţi lideri ai PMP. Aceştia scandează împotriva actualului Guvern, solicitându-i să demisioneze. 

UPDATE Cei 5.000 de protestatari au plecat din Piaţa George Enescu, aceştia merg spre Piaţa Romană. Coloana se întinde pe un sens de mers, dar gălăgia este mai mare în fruntea coloanei. Steagurile PMP sunt omniprezente, deşi marea majoritate a protestatarilor nu sunt din Bucureşti, ci din teritoriu, din Călăraşi, Ilfov sau Giurgiu. 

Elena Udrea: Creşterea preţului la combustibil este un genocid!

„De aici din piaţă milioane de români strigă Ponta, du-te acasă. Jos Ponta!”, i-a încurajat Elena Udrea pe protestatarii mitingului organizat de opoziţie. 

„De la 1 aprilie vor creşte toate preţurile din România - la pâine, la lapte, chiar şi la laptele praf, la ceapă, la cartofi. Ponta, du-te acasă! Creşterea accizei este o bombă atomică pentru economie. Zeci de mii de locuri de muncă se vor pierde. Creşterea preţului la combustibil este un genocid”, a mai spus Udrea, care a adăugat că românii trăiesc din ce în ce mai rău.

Udrea s-a referit şi la liberali, arătând că nu PNL şi Crin Antonescu reprezintă opoziţia. „Poate să fie Crin Antonescu preşedintele României? Poate să fie Victor Ponta preşedintele României?”, i-a întrebat ea pe participanţi.

Participanţii la mitingul din faţa Ateneului Român au vizionat şi un mesaj video din partea lui Emil Boc, care a fost prezentat drept membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Pe scena amenajată în Piaţa George Enescu au urcat lideri ai PMP şi ai Fundaţiei Mişcarea Populară, majoritatea purtând cămăşi albe şi blugi, între aceştia numărându-se Eugen Tomac, Elena Udrea, Cristian Preda, Marian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu.

image

Unii dintre participanţii la miting poartă veste cu sigla PMP şi pancarte pe care se pot citi mesaje precum: "Nu accizei Ponta! Ponta te arde cu pompa", "Taxa Victor Viorel te arde la portofel", "Ponta, demisia", "Traian Băsescu alături de Mişcarea Populară". Participanţii la miting au de asemenea steaguri cu sigla PMP şi steagul României.

Tomac: Guvernul nu are dreptul să bage mâna în buzunarul românilor 

„Această acciză înseamnă un ban în plus din buzunarul nostru. Autorităţile ar trebui să se gândească bine înainte să ia această decizie, mai ales că românii sunt săraci. Se scumpeşte după aceea şi pâinea şi tot aşa. Cu ce vom mai trăi noi?”, a explicat un protestatar. 

Eugen Tomac, preşedintele PMP, le-a transmis celor prezenţi că partidul nou înfiinţat va duce mai departe linia politică a preşedintelui Traian Băsescu. 

„Guvernul nu are dreptul să bage mâna în buzunarul românilor, suntem împotriva introducerii accizei. Dacă vor bani la Guvern să lupte cinstit împotriva baronilor, nu să impună impozite de care nu este nevoie”, a spus Tomac. 

Mitingul PMP blochează traficul în Capitală 

Marşul se va desfăşura între orele 13.30-14.30, pe traseul Piaţa George Enescu - Strada C.A. Rosetti - Bulevardul Magheru - Piaţa Romană - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei.

În aceste condiţii, traficul rutier de pe Şoseaua Kiseleff se va continua pe Calea Victoriei şi Strada Buzeşti, fără a se face, însă, virajul la stânga către Bulevardul Lascăr Catargiu. 

În acelaşi timp, şoferii care vor circula pe Bulevardul Aviatorilor vor putea merge doar către Bulevardul Lascăr Catargiu prin faţa clădirii Guvernului, unde poliţiştii vor asigura circulaţia în ambele sensuri.

Rutele ocolitoare recomandate de poliţişti sunt: Arcul de Triumf - Bulevardul Constantin Prezan - Piaţa Charles de Gaulle - Calea Dorobanţilor sau Arcul de Triumf - Bulevardul Mareşal Averescu - Bulevardul Turda - Calea Griviţei. 

PMP strânge şi semnături pentru petiţia împotriva accizei la benzină. Preşedintele Traian Băsescu a semnat şi el astăzi acest document, dar a anunţat că nu va participa la marşul de mâine.

„Am vorbit cu Ponta, dar nu renunţă la idee. Am reuşit doar să amân trei luni, dar acum nu mai pot, pentru că nu mai am bugetul în mână”, a declarat Traian Băsescu.

Elena Udrea, mesaj video pentru a chema oamenii la miting

Deputatul Elena Udrea a postat, pe 12 martie, pe Facebook, un filmuleţ în care îi îndeamnă pe români să vină pe 15 martie la mitingul organizat de Mişcarea Populară. Scopul mitingului este „de a stopa Guvernul Ponta să-i fure pe români“ prin aplicarea accizei la carburanţi.

Udrea apare, astfel, în film, având în spate un poster cu inscripţia "Ponta te arde cu pompa" şi îşi însoţeşte discursul cu gesturi ample făcute cu mâinile.

„Pe 15 martie Guvernul te vrea tăcut. Dacă nu-ţi pasă că de la 1 aprilie benzina şi motorina se vor scumpi şi toate preţurile vor creşte, poţi merge să bei o bere cu prietenii la mall sau poţi sta liniştit în faţa televizorului. Noi, cei care nu vrem să fim păcăliţi cu acciza, vom fi în piaţa George Enescu din Bucureşti, începând cu ora 12.00”, spune Udrea.

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Mitingul împotriva accizei la benzină organizat de PMP sâmbătă închide circulaţia în centrul Capitalei

Traficul rutier va fi oprit sâmbătă la prânz, în Capitală, între Piaţa George Enescu şi Piaţa Victoriei, când va avea loc marşul organizat de Partidul Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la benzină. Organizatorii anunţă că sunt aşteptaţi aproape 10.000 de oameni din Bucureşti şi din provincie. Petiţia împotriva accizei a fost semnată şi de Traian Băsescu, dar acesta a anunţat că nu va participa la miting.

Udrea, pe Facebook: Guvernul Ponta îi fură pe români „cu pompa“. Miting în Bucureşti pe 15 martie

Deputatul Elena Udrea a postat, miercuri, pe Facebook, un filmuleţ în care îi îndeamnă pe români să vină pe 15 martie la mitingul organizat de Mişcarea Populară. Scopul mitingului este „de a stopa Guvernul Ponta să-i fure pe români“ prin aplicarea accizei la carburanţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite