Autoturisme incendiate în Bucureşti: 8 maşini distruse în 3 incidente succesive. Un bărbat cu arsuri pe pantaloni şi urme de funingine este audiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din Bucureşti au intervenit în mai puţin de o oră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru stingerea a trei incendii la autoturisme, opt maşini fiind distruse sau avariate. Există suspiciunea că focul a fost provocat. Poliţia Capitalei face cercetări pentru distrugere în cazul celor trei incendii.

Jandarmii din Capitală au depistat, în zona Calea Griviţei, un bărbat care corespundea semnalmentelor transmise de poliţişti în cazul incendierii de autoturisme, acesta având pe palme şi pantaloni urme de funingine şi arsuri. Bărbatul a fost predat Poliţiei Capitalei pentru audieri.

Jandarmeria Bucureşti a anunţat, duminică, faptul că, în jurul orei 01.00,  o persoana suspectă de incendierea mai multor maşini a fost depistată de jandarmi, în zona Calea Griviţei.

”Asupra bărbatului au fost găsite doua pietre, pe palme avea urme de funingine şi pantalonii cu urme de arsuri. Persoana suspectă a fost predată de jandarmi poliţiştilor care vor continua cercetările în cauză”, au precizat jandarmii.

La rândul lor, poliţiştii au anunţat că pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică au fost audiate mai multe persoane, dar ”până în prezent nu au rezultat elemente de interes operativ cu privire la acestea”.

”Avand în vedere concluziile preliminare ale pompierilor care s-au deplasat pentru stingerea incendiilor, care duc spre ipoteza că incendiile au fost provocate, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, în vederea stabilirii cauzelor şi conditiilor în care s-au produs evenimentele şi pentru identificarea persoanei sau persoanelor care au recurs la o asemenea acâiune”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

   

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a intervenit în mod succesiv, în decurs de mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii produse la autoturisme staţionate.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde au fost gasite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată.

În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii detaşamentelor Mihai Vodă, Grozăveşti, Expoziţiei şi Băneasa.

Ca urmare a cercetării efectuate la faţa locului au fost identificate o serie de indicii care conduc catre ipoteza unui incendiu provocat la toate cele trei incendiile. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite