Poliţia Capitalei pe Facebook: Ce meserie să-ţi alegi ca să nu te recunoască mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţi în acţiune
Mascaţi în acţiune

Poliţia Capitalei a postat un text pe Facebook în care prezintă cazul unui mascat care la o intervenţie s-a întâlnit cu mama sa, aceasta neştiind că stă faţă în faţă cu fiul ei. Povestea vine în contextul în care mai este o săptămână până se împlineşte termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2020 la înscrierea la Academia de Poliţie.

Pe 15 noiembrie este termenul-limită pentru înscrierea la Academia de Poliţie iar instituţia a prezentat pe Facebook o poveste care să-i convingă pe aplicanţi că interesant este să fii coleg cu mascaţii de la SAS.

”Puţin peste o săptămână a mai rămas. Întrucât 15 noiembrie 2019 este termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2020, vă venim în întâmpinare cu o sugestie… În cazul în care v-aţi dori să ajungeţi poliţişti şi încă nu ştiţi ce vi s-ar potrivi, aveţi şi varianta de a ajunge coleg cu… Mascaţii, sau luptătorii, cum li se spune în mod informal poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.), vin în sprijinul celorlalte subunităţi ale Poliţiei Capitalei şi îndeplinesc misiuni cu grad de mare risc.

Antrenamentul susţinut, o condiţie fizică ireproşabilă şi rezistenţa la stres sunt inerente acestei specializări. La orice intervenţie, fiecare ştie ce are de făcut, totul este planificat şi clar stabilit. Adrenalina atinge cote înalte, pentru că mascaţii sunt în mod frecvent primii care intră în contact cu infractori deosebit de periculoşi sau agresivi şi participă la razii şi acţiuni poliţieneşti "fulger", în zone şi medii cu ridicat potenţial infracţional. Şi pentru că nu vrem să menţionăm doar latura dură a acestei profesii…vă povestim şi o scurtă întâmplare adevărată… La o intervenţie, unul dintre colegii noştri mascaţi, rămas la autoturism să supravegheze zona, a observat că se apropie, entuziasmată şi hotărâtă, o doamnă în etate, care locuia aproape de locul unde se efectuau percheziţiile. 

- Vaai, prindeţi infractori aşa de dimineaţă, să ştiţi că am şi eu un băiat poliţist, lucrează tot la Capitală!

- (Uşor alarmat, şoptit şi totuşi apăsat) Pleacă, mamă…

Despre deznodământ putem spune doar că intervenţia a fost un succes iar gogoşile preparate rapid de mama vorbăreaţă… delicioase”, se precizează în mesajul Poliţiei Române. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite