Poliţia şi FBI folosite într-un nou tip de fraude online. Avertismentul dat de Europol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fraudaonline

Poliţia Română a anunţat că în ultimele trei zile au fost sesizate mai multe fraude online, prin transmiterea unor mail-uri în care anumite persoane îşi atribuiau identitatea unor angajaţi cu funcţii importante din structuri precum Europol, Poliţia Română, Interpol şi FBI.

Victimele „ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare, ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acţiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori.” 

Persoanele care au trimis aceste mesaje solicitau plata unor sume de bani, denumită amendă penală, într-un termen scurt. Astfel, se „evita demararea unei proceduri judiciare şi emiterea unui mandat de arestare preventivă", transmite Poliţia.

Acest tip de fraudă este cunoscut sub denumirea de „government impersonation scams”, iar FBI, Interpol şi Europol au trimis mai multe avertizări:

Beware of scams involving fake correspondence from Europol | Europol (europa.eu)

Beware of scams using INTERPOL’s name

On the Internet: Be Cautious When Connected — FBI

Autorităţile recomandă ca la aceste email-uri să nu se răspundă şi să nu se acceseze link-urile sau ataşamentele din text. De asemenea, persoanele care au primit astfel de mesaje trebuie să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau online, pe portalul de petiţii al Poliţiei Române - Poliţia Română - Poliţia Română (politiaromana.ro).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite