Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Poliţia de Frontieră: 9.049 de cetăţeni ucraineni au intrat în România miercuri, în creştere faţă de ziua precedentă

0
26 May 2022 11:16:57
Autor: News.ro
Refugiati ucraineni intrati în Romania cu bacul prin vama Isaccea FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Refugiati ucraineni intrati în Romania cu bacul prin vama Isaccea FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Poliţia de Frontieră anunţă că 9.049 de cetăţeni ucraineni au intrat în România miercuri, în creştere cu 8,5% faţă de ziua precedentă.

"În data de 25.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.907 de persoane, dintre care 9.049 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,5% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.343 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 5,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.104 cetăţeni ucraineni (creştere cu 12,9%)", a transmis, joi, Poliţia de Frontieră.
 
De la declanşarea acestei crize (24 februarie), până în 25 mai, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.028.341 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând din 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.062.870 ucraineni.
 
"În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute", a menţionat sursa citată.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările