Poliţia Română se înarmează precum James Bond pentru capturarea traficanţilor la frontiera Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Ambarcaţiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare şi control şi câini de serviciu. Acestea sunt doar câteva dintre dotările de care va beneficia Poliţia Română pentru a putea veni de hac contrabandei de tutun.

Proiectul beneficiază de un buget total de 1,2 milioane de dolari şi are ca obiectiv întărirea capacităţii Poliţiei Române de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

Contractul de donaţie, semnat pe 17 iulie, între Poliţia Română şi Philip Morris International Elveţia, prevede că proiectul va fi mplementat pe o perioadă de doi ani.

Beneficiarii activităţilor derulate, precum şi ai bunurilor şi serviciilor ce urmează a fi achiziţionate sunt Direcţia de Poliţie Transporturi şi structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliţie Canină, Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu.

„În contractul de donaţie au fost prevăzute activităţi de achiziţie a două ambarcaţiuni de patrulare şi control pentru zonele Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, 20 de autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecţie la distanţe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian - Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cuşcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecţie pentru poliţiştii care deservesc ambarcaţiunile, echipament pentru conductorii de câini de serviciu, harnaşament şi consumabile pentru efectuarea dresajului”, arată Poliţia Română.

Sesiuni de instruire pentru poliţişti

Totodată, în buget a fost prevăzută achiziţia de servicii şi materiale pentru desfăşurarea unor sesiuni de instruire a personalului din cadrul unităţilor beneficiare, a unei conferinţe internaţionale, precum şi a unei conferinţe de deschidere, respectiv de închidere a activităţilor prevăzute în contractul de donaţie.

Activităţile sunt finanţate de către PMI IMPACT - o iniţiativă globală de granturi a Philip Morris International pentru sprijinirea proiectelor dedicate combaterii comerţului ilegal şi infracţiunilor conexe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite