Poliţist acuzat de răpirea şi uciderea unei fetiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Burcuţă
Tiberiu Burcuţă

Poliţistul Tiberiu Burcuţă , subcomisar la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Harghita, este acuzat oficial de răpirea şi uciderea fetiţei Andreea Simon.

Copilul a dispărut în anul 2005, din oraşul Miercurea Ciuc. Andreea plecase să cumpere apă minerală, dar nu s-a mai întors. Anul trecut, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acum, procurorii îl acuză de răpirea şi uciderea fetiţei pe Tiberiu Burcuţă - un fost iubit al mamei Andreei.

Anchetatorii spun că Burcuţă s-a întâlnit cu fata în momentul când a ieşit din alimentară. Procurorii au refăcut traseul Andreei şi au ajuns la concluzia că „de la colţul blocului, unde suspectul spune că a lăsat-o pe fată, şi până la uşa blocului unde locuia minora nu sunt decât 70 de metri, o distanţă mică, şi era puţin probabil să se fi întâmplat altceva cu ea.

Pe numele lui s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi omor calificat", a declarat procurorul-şef Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mama crede că Burcuţă i-a răpit fata ca s-o impresioneze: „A făcut o obsesie pentru mine şi asta au demonstrat-o şi testele psihologice care i s-au făcut în timpul anchetei. Cred că a luat-o pe Andreea pentru a brava în ochii mei atunci când ar fi urmat să mi-o aducă acasă".

Pe perioada cercetărilor, Burcuţă şi-a schimbat declaraţiile de mai multe ori şi a picat de patru ori testul poligraf.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite