Poliţist român sub acoperire în Italia. A ajutat la prinderea unui preot evanghelist, liderul unei organizaţii de traficanţi de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Presa din Italia semnalează o premieră după ce o operaţiune a poliţiei din Torino la care a participat şi un poliţist român sub acoperire a fost încheiată cu succes. Potrivit Digi24, operaţiunea a vizat destructurarea unei reţele de droguri conduse de un preot evanghelist.

 Ancheta asupra traficului internaţional de droguri s-a încheiat cu arestarea a două persoane. În timpul cercetărilor efectuate de Echipa Antidrog din Torino şi de Serviciul Central al Poliţiei, un poliţist român s-a infiltrat în interiorul organizaţiei criminale şi cu ajutorul său s-a confirmat că grupul avea o bază operativă în Italia unde transportau mari cantităţi de cocaină şi heroină din America de Sud, mai ales din Brazilia, transmite Digi24. 

Şeful organizaţiei era un preot evanghelist în vârstă de 39 de ani, poreclit „People”, care predica într-o biserică creştină de la periferia oraşului Torino. El a fost arestat împreună cu o altă femeie, complice. Potrivit anchetatorilor, preotul cu viaţă dublă se folosea de poziţia sa din interiorul comunităţii religioase pentru a-şi crea un alibi şi pentru a se feri de suspiciuni. El se ocupa de organizările transporturilor, iar femeia ţinea legătura la curent curierii cu toate informaţiile necesare.

Curierii erau recrutaţi din România şi ancheta a plecat de la procurorii români. Poliţistul nostru a fost câteva săptămâni sub acoperire în calitate de curier. Presa italiană scrie acum că România are poliţişti bine pregătiţi şi că 007-le român a avut un rol esenţial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite