Poliţist trimis în judecată pentru fraude de 1,4 milioane de lei. Şi-a deschis firmă pe numele mamei şi a luat fonduri europene - DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Un poliţist din Giurgiu, Marius Niculae Pencea, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene, în urma cărora a obţinut ilegal peste 1,4 milioane de lei. Poliţistul şi-a deschis o firmă pe numele mamei sale, apoi şi-a folosit funcţia pentru a obţine contracte şi fonduri europene.

Poliţistul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: folosire documente ori declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de poliţist a fost trimisă în judecată şi mama sa, o altă peresoană fizică, precum şi firma SC Gabimar Trans SRL.

„În perioada 2013 – martie 2019, inculpatul Pencea Niculae Marius ar fi controlat ca un adevărat administrator societatea SC Gabimar Trans S.R.L, înfiinţată pe numele mamei sale, şi ar fi efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ în sensul legii, incompatibile cu funcţia deţinută, respectiv cu statutul de ofiţer de poliţie”, arată DNA.

Poliţistul îşi deconta benzina pe firmă

Procurorii arată că poliţistul a obţinut, în acest fel bani, bunuri, foloase necuvenite provenite din încasările şi dividendele societăţii (profitul total declarat obţinut pentru perioada 2013-2019 fiind de 601.629 de lei), cât şi alte foloase similare, (decontarea din veniturile societăţii a combustibilului consumat pentru deplasările cu autoturismul personal).

Fondurile europene au fost obţinute de poliţist şi de firma  sa în perioada iulie 2018 - februarie 2019, atunci când, cu ajutorul unui al treilea inculpat, mai multe documente false şi inexacte, întocmite chiar de ei, în scopul asigurării îndeplinirii cerinţelor şi condiţiilor de eligibilitate.

„Prin aceste demersuri S.C. Gabimar Trans S.R.L. ar fi obţinut pe nedrept 842.161 lei, reprezentând fonduri nerambursabile. În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 807.330 lei”, mai arată DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite