Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii s-au întors împotriva lui Carmen Dan: „I-aş dori să trăiască cu salariul pe care îl iau eu de la minister după 17 ani de poliţie“ VIDEO

12
7 Feb 2019 19:21:53
Autor: Dorin Constanda
Sute de poliţişti, angajaţi ai penitenciarelor şi rezervişti protestează în faţa MAI.
Sute de poliţişti, angajaţi ai penitenciarelor şi rezervişti protestează în faţa MAI.

Peste 600 de sindicalişti din Poliţie şi penitenciare au protestat joi, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, solicitând condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă.

Potrivit sindicaliştilor, salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) şi care "au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate". 

Anul trecut am avut 114 ordonanţe de urgenţă, 114. Abuzează în mod flagrant constituţia, nu respectă absolut nimic. S-au închis crezând că eu sunt deţinătorii adevărului absolut, au creat bugete cu Vâlcov cae este condamnat opt ani în fond pentru fraudă la buget.” a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

La acţiunile de protest organizate de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională au participat angajaţii şi rezerviştii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
 
"În cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre, acţiunile de protest vor continua pe termen nelimitat", avertizează FSANP. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Sorin Constantin
7.02.2019, 19:50:48

Polițiștii mîrîie și se plîng de salariu dar să vorbească despre venitul net care este mai mare decît salariul de bază, să li se anuleze privilegiul chiria sau rata de casă plătite de angajator, MAI, MJ, și abia atunci să vadă cum e viața pentru majoritatea cetățenilor din această țară...Nu le convine cum sunt plătiți? Să demisioneze, că nu sunt legați de glie.

+3 (5 voturi)
AltCineva
7.02.2019, 23:14:04

De rau ce e (in Politia Romana) a fost concurenta de 7 pe un loc asta vara...la admitere...

+2 (2 voturi)
AltCineva
7.02.2019, 23:16:06

Nu le convine salariul + toate PRIVILEGIILE legale + cele ILEGALE... sa se dujca la pus marfa in raft la supermarket...sau la cules de capsuni in Spania... Primesc prea multi bani pentru ce fac...Doamne fereste sa ai treba la Politie...sa vrei sa reclami ce...prima data te ingroapa politisitii si a doua oara procurorii...

+3 (3 voturi)
jelcu
7.02.2019, 21:41:24

Astia mai vor bani? Dupa ce ca au salarii foarte, foarte mari in comparatie cu ale majoritatii populatiei, tot mai vor? Sporuri, avantaje, norma de hrana, pensionare la varsta tanara, pensii speciale/militare nemuncite, in timp ce aproape jumatate din angajati au salariul minim. Trebuie crescuta varsta de pensionare la politisti, precum si desfiintarea pensiilor speciale.

+4 (4 voturi)
Mihai Popescu
7.02.2019, 23:16:09

Bre dar ce salarii aveti, scrieti !!! Eu dupa 30de ani de munca am 2.000 lei/luna si cerd ca voi avea o pensie nespeciala de vreo 1.000 lei/luna. Voi ce salarii primiti in prezent? Dar cinstit !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările