Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Poliţiştii şi jandarmii nu vor mai răspunde penal când vor trage în infractori

39
8 Sep 2016 01:22:28
Autor: Narcis Popescu
Foto: Arhivă / Această modificare a fost operată la iniţiativa deputatului
Ştefan Burlacu, fost ofiţer SPP
Foto: Arhivă / Această modificare a fost operată la iniţiativa deputatului Ştefan Burlacu, fost ofiţer SPP

Uzul de armă va cunoaşte o schimbare radicală după ce Parlamentul României a adoptat legea care stabileşte ca forţele de ordine să fie scutite de răspundere penală atunci când vor trage focuri de armă în infractori.

Marţi a fost adoptat un proiect de modificare şi completare a legii care determină regimul armelor de foc şi al muniţiilor, fiind înlăturat caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale în cazul uzului de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege.

Astfel, legii 17 din 1996 i s-a adăugat un nou articol în care se spune: „Uzul de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de prezenta lege înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale”.

Această modificare a fost operată la iniţiativa deputatului Ştefan Burlacu, fost ofiţer SPP, iar parlamentarii au adoptat modificarea şi completarea Legii nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor. Printre principalele modificări se numără înlăturarea răspunderii penale şi materiale a poliţiştilor, jandarmilor sau altor lucrători din domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale care deschid focul, respectând legea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

Valentin Radu
8.09.2016, 02:12:56

Bravo Romania ! Iar copiem "democratia "americana,in tot ce-i mai rau. Vor trage si ai nostri fara rezerve in toti presupusii infractori fara nici un fel de urmari. Impuscarea negrilor intr-o veselie in Amerika,a dus la aparitia miscarii BLM (Black Lives Matter). La noi poate va apare VTC (Viata Tiganilor Conteaza), ca noi nu prea avem negrii..

-12 (20 voturi)
Catalin Teja
8.09.2016, 02:50:08

lasa bautura

+7 (15 voturi)
Horatio Von Braila
8.09.2016, 06:23:04

Le-au trebuit 26 de ani. Până la urmă, vor reuși să ne facă să fugim din minunata Românie.

-12 (12 voturi)
Gnc Narcis
8.09.2016, 07:41:44

Dacă ați fi polițiști sau jandarmi și ați avea dea face cu pleava societății ce ați face, ce ați dori să puteți face cu armamentul din dotare. Doriți doar să-l țineți în toc si infractori sa va rupă capul... Buna această modificare....sa nu mai spună infractorii...,trage mă ca te duci si tu la pârnaie...

+18 (18 voturi)
cioian ioian
8.09.2016, 07:42:26

Mi se poare corect,Dar există o mare întrebare.Cum se va constata că polițistul șsau jandarmul a procedatt corect ?.Care vor fi înprejurările, cînd este nevoie de aceast procedură ? .Nu vor ficzuri cînd se va abuza de ea ?.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările