Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Poliţistul care a accidentat mortal o fetiţă a anunţat la 112 că este agent de Poliţie şi că a lovit mortal un copil | Convorbirea cu operatorul 112

16
17 Jan 2022 07:19:50
Autor: News.ro

Poliţistul care a provocat accidentul din Sectorul 1 soldat cu moartea unei fetiţe şi rănirea alteia a anunţat, în apelul la 112, că este agent de poliţie, aflat în timpul serviciului, şi că a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni. El a cerut sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a o ajuta pe fetiţă şi a rugat de mai multe ori să fie trimisă mai repede o ambulanţă.

În înregistrarea difuzată, duminică seară, de Antena 3, se aude cum bărbatul anunţă la 112 că este agent de poliţie şi că a lovit pe cineva "mortal, cred", cu maşina, oferind adresa unde a avut loc accidentul.

Apelul este transferat la un alt dispecer, poliţistul repetând informaţiile, iar acesta îi spune că vor veni echipaje.

Ulterior, apelul este preluat de un al treilea dispecer, iar poliţistul reia informaţiile, precizând că a "lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni" şi că se afla în timpul serviciului. De asemenea, întrebat dacă era în misiune, poliţistul răspunde: "Da, da, da".

Apoi, poliţistul vorbeşte cu un alt dispecer, căruia îi spune că a mai sunat o dată şi îl roagă să "urgenteze ambulanţa". Dispecerul răspunde că a sunat în urmă cu patru minute şi că SMURD-ul e pe drum.

În acel moment, pe înregistrare se aude cum poliţistul le strigă celor veniţi la locul accidentului: "Nu am voie să o mut de aici", iar cineva spune: "E fetiţa mea".

Unul dintre dispeceri afirmă că s-au trimis mai multe ambulanţe şi îi cere poliţistului detalii despre accident.

"Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil", spune poliţistul.

El vorbeşte în acelaşi timp şi cu dispecerul, care îl întreabă dacă victima are puls, şi cu oamenii adunaţi la locul accidentului. Poliţistul îl roagă pe dispecer din nou să trimită mai repede ambulanţa.

"Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i... e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!", adaugă el.

Dispecerul îl sfătuieşte ca victima să rămână jos, să nu se mişte şi eventual să o aşeze în poziţia de siguranţă, poliţistul întrebându-l: "Pe stânga? Pe partea stângă? (...) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!".

Poliţistul, aflat singur în maşină, a accidentat, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei. În urma impactului, una dintre copile, de 13 ani, a murit, cealaltă, de 11 ani, fiind transportată la spital.  

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, anunţa că poliţistul a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar. El a ţinut să menţioneze că poliţiştii aflaţi în timpul programului se află în misiune, atâta vreme cât sunt între orele de serviciu şi a admis că misiunea în care se afla agentul care a provocat accidentul nu era una urgentă. El mai anunţa că a dat o dispoziţie ca, "în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin staţia radio către toţi dispecerii pentru a se cunoaşte la orice moment modalitatea şi condiţiile în care se deplasează autospecialele de poliţie".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Adrian Foanɡă
17.01.2022, 08:01:47

Si pe urma a verificat-o cu piciorul... mda.

-25 (39 voturi)
muresan anna
17.01.2022, 07:58:47

Exact! Iar acum cauta metode sa-i spele imaginea si sa ne spuna ca ce-am vazut nu este adevarat. Numai om nu se poate numi acest militian.

+6 (6 voturi)
Minus
17.01.2022, 08:22:23

Polițistul ucigaș nu se afla într-o misiune specială. Nu avea nicio urgență care să justifice viteza mare cu care se deplasa printr-un loc aglomerat și o trecere de pietoni aflată în apropierea unei școli. Polițistul criminal face parte dintre aceia care cred că dacă au îmbrăcat haina statului, au devenit supraoameni. Iar menirea lor nu este să-i protejeze pe cetățeni, ci, dimpotrivă, cetățenii sunt la dispoziția lor și-i pot umili, amenda, jecmăni de șpăgi, sau chiar ucide după cum le vine lor. După ce a comis accidentul, polițistul ciminal a coborât și a scuturat cu vârful încălțării trupul fetiței întins pe asfalt, să vadă dacă mai trăiește. Colegii lui veniți la fața locului, l-au băgat într-o mașină și l-au acoperit cu o haină civilă. Justificarea a fost că îi era frig și erau îngrijorați să nu răcească cumva. Nu aceeași grijă au arătat-o față de cealaltă fetiță de 11 ani, care zăcea și ea tot pe asfalt. Pe ea nu au acoperit-o. Probabil au crezut că este asfaltul cald. Că pe sub el trece o conductă de termoficare.

-10 (24 voturi)
dan gicu
17.01.2022, 09:13:35

politistul nu va pati nimic penal, ca era in misiune sau nu, a fost un accident - nu poate fi vorba de crima- cand te afli in spatele volanului. Poate insa fi scos afara din politie si permisul anulat sau suspendat si ar fi normal sa fie asa. Iar statul roman va trebuii sa plateasca daune familiei de cateva sute de mii de euro cel putin. Din pacate durerea e mare- pentru familia fetitei , e greu sa cresti un copil pana la 11 ani si sa te desparti de el asa. Insa orice ar face "legea" nu mai poate aduce copilul inapoi.

-3 (5 voturi)
Sergiu Simion
17.01.2022, 08:37:59

Articol nesemnat, minciuni sfruntate : " „Oficialii Poliţiei Capitalei susţin că poliţistul se afla în misiune ca să justifice girofarurile pornite. Însă în Poliţie nu există acest termen, poliţiştii nu merg în misiune, nu există acest concept. «Misiunea» este un termen utilizat cu preponderenţă de structurile de tip militar. De exemplu, soldaţii aveau misiunea de a apăra oraşul. Poliţiştii când merg la o urgenţă raportează că „pleacă la o intervenţie”. Iar în aceste situaţii folosesc semnalele acustice şi luminoase. Obligatoriu împreună. Altfel, autoturismul Poliţiei nu are prioritate în faţa celorlalţi participanţi la trafic”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” un fost şef de Poliţie din Capitală. " https://adevarul.ro/news/eveniment/ce-ascunde-politia-capitalei-cazul-raisa-autoritatile-acuzate-incearca-musamalizeze-dosarul-fetitei-ucise-trecerea-pietoni-agent-1_61e43ac35163ec4271cb76d0/index.html Toata presa a scris deja ca mai intai au venit niste civili care i-au schimbat haina (!) si l-au ascuns dupa un tomberon asteptand ambulanta ! Acum scrieti altceva ?!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările