Poliţistul care a vorbit cu Alexandra la 112: Fata a indicat cartierul în care e sechestrată, eu nu ştiam ce este. N-am avut o atitudine refractară, plângea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fragment din stenogramele convorbirii dintre Vasilică Viorel Florescu, operator al Serviciului Naţional de Urgenţă - 112, şi Alexandra a şocat publicul prin aparenta nepăsare pe care acesta a manifestat-o faţă de situaţia fetei, îndemnând-o să „nu mai ţină linia ocupată“. Omul legii neagă atitudinea refractară.

Lipsa de compasiune şi incompetenţa manifestată de acesta sunt cu atât mai şocante cu cât operatorul este el însuşi tatăl unei fetiţe de 13 ani, relatează Libertatea.  

Într-o intervenţie la RomâniaTV, poliţistul a declarat că fata i-a spus cartierul în care se află, Bold, dar el nu auzise de acest cartier.

„Eu am vorbit decât de două ori cu Alexandra. I-am cerut indicii pentru a comunica la cei de la Caracal. Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei: plângea, suspina, nu aveam cum să nu reacţionez la treaba asta, I-am spus de nenumărate ori să stea liniştită că va ajunge un echipaj la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaştem zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig şi că este în Bold. Eu nu ştiam ce e Bold, am şi întrebat-o apoi am aflat că este un cartier. Apoi mi-a zis că staţi puţin că am găsit o carte de vizită. 

În al doilea apel mi-a spus că nu a ajuns echipajul de poliţie. I-am spus că probabil sunt pe drum. Eu am zis poliţiei ce mi-a comunicat Alexandra. Nu erau repere concrete, decât că a trecut pe lângă un dig şi că a ajuns la Bold. I-am întrebat pe cei de la Caracal ce e Bold şi ei mi-au zis că e un cartier mărginaş al Caracalului. 

Nu mie mi-a zis de gard roşu, de câini, de fizionomia nenorocitului ăsta. Cred că asta a vorbit cu cei de la Caracal. După ce am terminat legătura cu ea, a vorbit cu cei de la poliţie din Caracal. 

   

Eu am avut două convorbiri, iar STS a avut una. Primul a fost la 11:05, al doilea nu mai ştiu, dar nu cred că a durat 10 minute. Nu nouă ne-a spus „vine, vine!”, ci celor din Caracal, care au stat mai mult de vorbă cu ea“, a explicat poliţiştul. 

Referitor la acuzaţiile privind atitudinea refractară din timpul convorbirii cu Alexandra, Vasilică Viorel Florescu a făcut următoarele prcizări:

„În momentul în care apelantul ne spune ce problemă are, noi îi precizăm că trebuie să închidem telefonul pentru ca noi să îi comunicăm către poliţiştii din regiunea respectivă, să poate să o sune. Şi îi spunem să lase telefonul liber ca să poată fi sunată. Nu i-am spus să închidă că nu am chef să vorbesc cu ea, ci în ideea să comunicăm rapid şi eficient. Publicul nu cunoaşte fluxul de lucru. Unele sunt confidenţiale. Mi-au zis că am avut atitudine refractară. Nici prin cel mai mic gând nu mi-a trecut aşa ceva. Când am auzit că e răpită şi violată şi bătută...se cunoaşte în vocea omului. Plângea. Nu am avut internţie să nu iau în considerare apelul fetei. Nu mă simt vinovat la treaba asta. Am conlucrat după apelurile Alexandrei cu cei de la judiciar, ne-am uitat pe hartă, ce activităţi au desfăşurat cei de la Caracal habar n-am”, a mai susţinut poliţistul care a stat de vorbă cu Alexandra, după ce aceasta a sunat de 3 ori din locuinţa lui Gheorghe Dincă, anunţând că a fost sechestrată. 

Conform de declaraţiei de avere a acestuia, bărbatul este căsătorit şi are o fată, care este elevă. 

Declaraţia de avere mai arată că acesta are un salariu anual de 40.000 de la Ministerul Afacerilor Interne, două terenuri în Slatina, un apartament şi două maşini marca Volkswagen.

Conform realitatea, Florescu a ajuns operator al Serviciului Naţional de Urgenţă după ce, în 2009, era ajutor de şef de post în localitatea Izvoarele, Olt, iar din 2011 a fost agent de poliţie la Slatina.

Stenogramele interacţiunii dintre acesta şi Alexandra, care a sunat disperată la 112, arată un detaliu cu adevărat şocant: poliţistul nu părea că o crede pe Alexandra că a fost violată şi legată. Florescu i-a spus, la un moment dat: ”Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată!”

Te-ar putea interesa şi:

Discuţia telefonică dintre poliţist şi Alexandra: „Bine, bine, stai acolo! Nu mai ţine linia ocupată”

Criminalul din Caracal le-a povestit anchetatorilor ce i-a făcut Alexandrei după ce a surprins-o vorbind la telefon cu poliţiştii

Ce s-a întâmplat în maşina criminalului din Caracal după ce s-a urcat Alexandra. „Am lovit-o, i-am pus o şapcă pe cap şi bandă adezivă pe ochi“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite