Poliţistul care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă făcea parte din coloana oficială a ministrului Oprea. Acesta l-a avansat în grad post-mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subinspectorul post-mortem Bogdan Gigina s-a stins din viaţă în urma rănilor suferite FOTO Mihaela Cojocariu
Subinspectorul post-mortem Bogdan Gigina s-a stins din viaţă în urma rănilor suferite FOTO Mihaela Cojocariu

Bogdan Cosmin Gigina, poliţistul de 28 de ani de la Brigada Rutieră care a murit, marţi seara, după ce s-a prăbuşit cu motocicleta într-o groapă săpată în mijlocul drumului, ar fi făcut parte din coloana oficială a vicepremierului pentru securitate naţională, ministrul de Interne Gabriel Oprea. Cel puţin aşa susţin surse judiciare că arată primele date ale anchetei. Agentul de circulaţie a fost avansat astăzi în grad, post-mortem.

Marţi seara, în jurul orei 19.00, poliţistul Bogdan Cosmin Gigina s-a prăbuşit cu motocicleta pe care se afla în misiune într-o groapă aflată pe strada Ştirbei Vodă din Capitală. 

Imediat la faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe, echipaje de poliţie şi o echipă de procurori. Tânărul a fost dus de urgenţă la spital unde, în pofida eforturilor medicilor, s-a stins din viaţă. 

Între timp, la faţa locului au început cercetările care urmează să stabilească cum s-a petrecut accidentul. Astfel că, în timp ce purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei declara că Bogdan Gigina se întrepta către un post de fluidizare a traficului în momentul în care a căzut în groapa din mijlocul şoselei, martorii le declarau anchetatorilor că acesta făcea parte dintr-o coloană oficială.

Surse judiciare au declarat ulterior pentru adevarul.ro că tânărul poliţist făcea parte din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

De asemenea, surse din Poliţie au declarat pentru Mediafax că marţi seară, înaintea producerii incidentului, poliţistul Bogdan Gigină deschidea dispozitivul care îl însoţea pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Pe traseu, unul dintre şefii agentului de la Rutieră ar fi fost auzit prin staţie în timp ce îi îndemna pe membrii echipajului să se grăbească.

Cine are dreptul la coloana oficială

Potrivit Codului Rutier, patru demnitari români au dreptul să beneficieze zilnic de coloane oficiale, însă acestora li se adaugă şi miniştri care au nevoie să se deplaseze în regim de urgenţă.

Art. 223

(1) Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei.

(2) Se însoţesc cu echipaje ale poliţiei rutiere demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare acestora, după cum urmează:

a) preşedintele României;

b) preşedintele Senatului;

c) preşedintele Camerei Deputaţilor;

d) prim-ministrul Guvernului.

(3) În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

(4) Beneficiază de însoţire şi candidaţii la funcţia de Preşedinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităţilor unde au loc activităţile electorale.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă, În perioada următoare vor fi audiaţi colegi de-ai poliţistului, dar şi angajaţi ai Distrigaz - care făceau lucrări în carosabil - pentru a se stabili dacă s-au respectat normale de semnalizare ale lucrării.

Poliţia Română a anunţat, miercuri, că Bogdan Cosmin Gigina a fost avansat post-mortem în gradul de subinspector.

„În această dimineaţă, la propunerea inspectorului general al Poliţiei Române, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, l-a avansat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem pe agentul şef adjunct de poliţie Gigină Bogdan Cosmin”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Mort la doar 28 de ani

image

Bogdan Cosmin Gigina avea 28 de ani şi era căsătorit de fix un an. El lucra de 8 ani în Ministerul de Interne. Potrivit unor surse judiciare, tatăl poliţistului Gigina ar lucra tot la Brigada Rutieră.

Gigina a încetat din viaţă, marţi seara, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe strada Ştirbei Vodă, în timp ce se afla într-o misiune.

„Groapa era săpată de o companie de gaze. De fapt sunt trei gropi, una după alta. Când a avut loc accidentul, afară era întuneric şi ploua. În zonă era aglomerat şi probabil că poliţistul, în grabă nu a văzut gropile. Sincer, nici nu erau foarte bine semnalizate”, au arătat martorii accidentului.

Zeci de mesaje de condoleanţe

Zeci de prieteni ai poliţistului Gigina au transmis, prin intermediul paginii de Facebook a acestuia, mesaje de condoleanţe.

Marian: îmi este greu să îmi găsesc cuvintele mai ales că pe acest copil îl cunosc de când era de 

image

şchioapă iar tatăl lui îmi este prieten bun cu care am trăit şi bune şi rele şi nu pot să văd durerea din sufletul lui .dumnezeu să-l ierte .Cosmin vei rămâne în sufletul meu dumnezeu să te aibă în pază îngeraş!

Adrian: Încă nu îmi revin din şocul acestei ştiri negre, nu îmi pot imagina ca nu o sa îl mai văd pe acest băiat cuminte şi liniştit...Dumnezeu sa te odihnească Bogdanel ! Condoleanţe familiei !

Simona: D-zeu să te odihnească în pace!! O să te păstrăm în suflet tot timpul prietenul nostru drag!!! Cuvintele sunt de prisos... Ai lăsat o durere imensă în urma ta.. Nimic nu va mai fi la fel fără tine!!!

Robert: să ni-l amintim vesel..aşa cum era mereu! 

Maria: Suntem profund îndureraţi. Cuvintele nu îmi sunt de nici un ajutor în a-mi exprima durerea pe care o simţim în acest moment. Sincere condoleanţe.

Simona: Finul meu şi-a pierdut viaţa pentru unii cu funcţii mari care se grăbesc...mereu se grăbesc, fără să le pese că plouă şi că omul care îi serveşte conduce o motocicletă...nu un tanc!!!Mulţumim frumos domnule ministru!!!Aţi lăsat părinţi fără singurul copil şi o văduvă tânără! RUŞIIINEEEE !!!!

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigina (şoferul) a murit în timpul unei misiuni 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite