Poliţistul care a ucis o fată pe trecerea de pietoni, plasat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident 2 fetite masina politie bucuresti

Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani, pe trecerea de pietoni, şi a rănit o alta, după ce nu le-a acordat prioritate, în timp ce conducea o maşină de poliţie, a fost plasat vineri sub control judiciar, după ce a fost audiat de procurori.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev.de art. 192 alin. (1) şi (2) C.Pen şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile, informează procurorii într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, inculpatul, la momentul producerii accidentului, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, însă nu se afla într-o misiune specială care să reclame urgenţa şi care să justifice astfel  folosirea semnalelor luminoase şi acustice. Cercetările sunt în derulare şi vor continua în direcţia lămuririi tuturor aspectelor cauzei.

Poliţistul a refuzat să facă declaraţii la ieşirea de la audieri. După ce a fost implicat într-o mică busculadă cu jurnaliştii care îl aşteptau, s-a urcat într-o maşină cu numere de Argeş şi a plecat în viteză.

O fată a murit iar o alta a fost rănită joi în urma unui accident auto provocat de un poliţist care circula cu viteză, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, având doar semnalele luminoase aprinse. Fetele au fost lovite pe trecerea de pietoni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite