Politizarea şcolii loveşte în elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşti, Timişoara şi Voluntari - Ilfov sunt locurile unde, în ultimele săptămâni, schimbările de directori de şcoli pe criterii politice au provocat proteste ale profesorilor şi părinţilor.

Cel mai mediatizat dintre proteste a fost cel din oraşul Voluntari, de lângă Bucureşti. Primarul Florentin Pandele a fost acuzat că ar fi demis-o pe directoarea Şcolii Generale nr. 1, Daniela Barbu, la scurt timp după ce aceasta primise un premiu pentru excelenţă managerială.

La mijloc ar fi fost ambiţiile politice ale soţului directoarei, care ar dori să candideze la primărie. Daniela Barbu îl acuză pe primar că a demis-o pentru ca în locul ei să fie pusă o persoană numită politic, în timp ce Florentin Pandele o acuză la rândul său pe fosta directoare că ar fi transformat şcoala într-un sediu de campanie pentru soţul ei.

Ca efect al conflictului, profesorii, care sunt de o parte sau de alta a baricadei, refuză să intre la ore, ceea ce arată că implicarea politicului în activitatea şcolii dăunează în cele din urmă elevilor.

Soluţia pentru astfel de situaţii ar fi, potrivit preşedintelui EduCer, Ştefan Vlaston, ca descentralizarea managerială în învăţământ să fie aplicată de urgenţă, prin ordonanţă guvernamentală, în loc să se aştepte intrarea noii legi a Educaţiei în vigoare, cel mai devreme la începutul anului 2011. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite