Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Polonia şi Slovenia îşi arată disponibilitatea să ajute România în criza COVID-19

2
18 Oct 2021 20:42:53
Autor: Cristina Morozan
Klaus Iohannis a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă  Foto: Arhivă
Klaus Iohannis a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă  Foto: Arhivă

Polonia şi Slovenia s-au oferit să ajute România în gestionarea crizei saniare, având în vedere creşterea incidenţei cazurilor de COVID-19. Anunţul a fost făcut în cadrul unei videoconferinţe la care a participat preşedintele Klaus Iohannis alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele Republicii Lituania şi premierii din Polonia, Slovacia şi Slovenia.

În cadrul videoconferinţei, preşedintele României a evidenţiat criza în care se află România în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19, arătând că rata de vaccinare scăzută a contribuit semnificativ la această situaţie, transmite Administraţia Prezidenţială.
 
Klaus Iohannis a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă şi, în acest context, a mulţumit statelor membre care au oferit deja sprijin ţării noastre. 
 
„Premierul Poloniei şi premierul Sloveniei au transmis disponibilitatea statelor lor de a ajuta România, iar, la rândul său, preşedintele Consiliului European s-a angajat să faciliteze sprijinul la nivel european pentru ţara noastră”,
 
 
.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Atent Verificatorul
19.10.2021, 08:36:20

Multumim, noi nu vrem sa ne ajutam singuri, ce nevoie avem de la altii?

+1 (1 vot)
Iulian Arion
19.10.2021, 20:28:15

Actualii guvernanti se straduiesc sa transforme Romania in milogul Europei. De ce Parlamentarii nu vor sa publice rapoartele, rapoartele Curtii de Conturi pentru a ca oamenii sa vada jaful comenzilor de stat inutile, Jaful proiectelor de investitii inceput si abandonate, Jaful dotarilor cu autovehicule de transportat persoanele "importante" din guvern, parlament, SRI, SPP, MAI?

-9 (9 voturi)
Modifică Setările