UPDATE Pompierii din cazul „Colectiv” rămân în arest preventiv. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi pompieri care au făcut controale în clubul Colectiv rămân după gratii. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Militare de Apel şi este una definitivă. Tot luni, în faţa altor instanţe vor ajunge patronii clubului Colectiv dar şi fostul primar Cristian Popescu Piedone.

Mai exact, căpitanii Antonina Radu şi Petrică George Matei, foşti angajaţi ai ISU Bucureşti-Ilfov, au cerut luni eliberarea din arest preventiv. Cei doi au fost trimişi în judecată de DNA pe 4 decembrie, fiind acuzaţi că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI.

Avocaţii celor doi susţin că aceştia sunt deja de prea mult timp după gratii şi afirmă că ofiţerii inspectori nu mai prezintă un pericol. Prin urmare, ei cer înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă.

Tot luni, patronii clubului Colectiv vor ajunge în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care vor reanaliza dosarul şi vor decide soarta celor trei administratori. În prezent, Costin Mincu şi Paul Gancea sunt plasaţi în arest la domiciliu, în timp ce Alin Anastasescu este în arest preventiv.

Şi fostul primar Cristian Popescu Piedone ajunge luni în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Concret, fostul edil a fost pus sub control judiciar pe cauţiune în dosarul privind tragedia din Colectiv, suma stabilită de procurorii DNA fiind de 1,5 milioane de lei, pe care Piedone o contestă.

Bilanţul tragediei din Colectiv: 63 de persoane au murit

Anchetatorii au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Un incendiu a izbucnit, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv din Bucureşti, chiar în timpul unui concert susţinut de trupa Goodbye to Gravity. Procurorii au precizat că, în acel moment, în club erau aproximativ 400 de persoane. Astfel, 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 11 dintre răniţii transferaţi în străinătate, bilanţul tragediei ajungândla 63 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite