Pompierul român care a salvat de la înec  doi bărbaţi când se afla în concediu în Bulgaria. Cine erau cei pe care i-a scos din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scafandru pompier în cadru ISU, care se afla în concediu în Bulgaria, a salvat de la înec doi români, sărind în apă înaintea salvamarilor.

Cornel este pompier de 11 ani şi se afla pe o plajă din Bulgaria alături de prietena lui, când a văzut dîn apă două persoane în pericol de înec. Deşi steagul roşu era ridicat şi valurile erau destul de mari, a intrat în mare după ei, convins că fiecare secundă contează. 

Bărbatul a reuşit să intre pe sub ei şi să-i tragă spre mal, unde i-au sărit în ajutor şi alvamarii. Redăm mai jos povestea întreagă, relatată de MAI pe pagina de Facebook:

- Mihaela, băieţii aia doi se îneacă. Ţine tricoul că intru după ei, i-a spus Cornel prietenei lui.

Scafandru pompier la ISU-BIF, acesta se afla în Bulgaria împreună cu prietena lui pentru a sărbători 4 ani de când se cunosc.

Făcuse plajă toată ziua şi se îndrepta spre hotel când a văzut că doi oameni erau în pericol de a se îneca. Deşi steagul roşu era ridicat şi valurile erau destul de mari, nu a stat pe gânduri şi a intrat în mare după ei.

- “Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ţine în viaţă pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deşi curenţii erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiaţi şi am putut să intru pe sub ei şi să-i apuc. Apoi uşor i-am luat pe piept şi am împins spre mal, deşi curenţii ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconştient, dar am simţit că va trăi. La 10 metri de mal am simţit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toţi trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziţia de siguranţă şi i-am dat primul ajutor”.

După ce lucrurile s-au liniştit, cel salvat a venit la Cornel:

- Vă mulţumesc din suflet că ne-aţi ţinut în viaţă. Eu şi nepotul meu trăim datorită dumneavoastră. 

- Sunteţi români?

- Da. Şi vreau să vă spun că atunci când aţi pus mâna pe mine am simţit că Dumnezeu nu ne va läsa acolo. Pentru noi sunteţi Dumnezeu! 

Cornel este pompier de 11 ani şi are o poveste extraordinară.

În anul 2008 era angajatul unei bănci unde câştiga dublu faţă de salariul pe care îl lua un pompier. Provenit dintr-o familie de aviatori, visul lui era să îmbrace haina militară.

Acest vis a devenit realitate după ce a fost admis la concursul pe care l-a susţinut la ISU-BIF.

La numai un an de când devenise salvator, fratele lui, pilot acrobat, s-a prăbuşit cu avionul chiar în faţa sa. Cornel a fost primul care a intervenit, dar din păcate nu a mai putut să-l salveze. De atunci Cornel îşi creşte nepotul rămas orfan.

Fapta din Bulgaria nu este singulară. În urmă cu ceva timp, se întorcea de la Târgu Mureş de la un concurs de tir. În faţa lui un autoturism a lovit un biciclist. Cornel a oprit imediat maşina şi a ţinut victima în viaţă până la sosirea echipajului SMURD. 

De o modestie extraordinară, cu o dragoste imensă faţă de oameni şi un bun simţ ieşit din comun, Bombardierul (cum îi spun colegii), ne determină să spunem:

- ÎŢI MULŢUMIM, SALVATORULE PENTRU TOT CEEA CE FACI!

Bombardierule, pentru noi eşti eroul zilei!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite