VIDEO Pompierul care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la Jilava, înmormântat vineri. Incendiul încă nu a fost stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O fabrică de încălţăminte a luat foc în Jilava FOTO Adevărul
O fabrică de încălţăminte a luat foc în Jilava FOTO Adevărul

Pompierul care a murit în incendiul de la Jilava a fost înmormântat vineri, la ora 11.00. Răzvan Dumitru Lucian, 34 de ani, a fost avansat post-mortem în gradul de sublocotenent. Pe de altă parte, incendiul în care salvatorul şi-a pierdut, luni, viaţa nu a fost stins nici până azi. „Încă mai fumegă în centrul halei”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

„Astăzi, pompierii militari îşi vor conduce pe ultimul drum camaradul de armă, decedat la datorie luni, 6 iunie august a.c. Alături de familia îndoliată, de colegii îndureraţi şi alte persoane care doresc să îi aducă un ultim omagiu eroului pompier, salvatorii bucureşteni vor organiza un ceremonial militar şi religios de cinstire în memoria celui care a părăsit această lume, fulgerător”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Bucureşti.

Totodată, aceştia au păstrat un moment de reculegere în memoria pompierului. „Pentru profesionalismul şi devotamentul de care a dat dovadă Răzvan în numeroasele  intervenţii pe care le-a gestionat,  pe platourile fiecărei subunităţi de pompieri din ţară se va păstra un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase şi sirenele autospecialelor de intervenţie îi vor da onorul”, se arată în document. Luni, din ordinul ministrului afacerilor interne Petre Tobă, eroul pompier a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent.

Autolaborator pentru efectuarea testelor

Marţi, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a anunţat că a analizat fumul produs în urma incendiului din localitatea ilfoveană Jilava, stabilindu-se că nu au fost depăşite valorile limită ale concentraţiilor poluanţilor. „Deşi valorile concentraţiilor măsurate au fost mult sub valorile limită şi tendinţa era de scădere a acestora, măsurătorile vor continua până ce incendiul va fi stins”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Pentru efectuatea testelor, speciliştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au folosit un autolaborator. Un incendiu a izbucnit luni dimineaţă la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava din judeţul Ilfov.  
 
La faţa locului s-au deplasat 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe. În timpul misiunii însă, pompierul Răzvan Dumitru Luchian şi-a pierdut viaţa după ce un zid de beton a căzut peste el.
 
Dosar penal deschis de Parchetul Militar
 
Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis un dosar penal având ca obiect intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov de stingere a  incendiului produs luni, 6 iunie, la o societate comercială din comuna Jilava.
 
„În timpul intervenţiei un pompier a fost surprins de o placă de beton care s-a prăbuşit peste acesta,  cauzându-i decesul”, se arată în comunicat. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite