Ponta cere Ministerului Justiţiei să se implice în dosarul fostului dezident Gheorghe Ursu. Ministrul Cazanciuc s-a întâlnit imediat cu Andrei Ursu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce fiul fostului dizidenta anunţat că va intra în greva foamei, premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Justiţiei să ia toate măsurile ce se impun pentru soluţionarea dosarului.

UPDATE Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, anunţă, într-un comunicat de presă, că s-a întâlnit cu Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, care a intrat marţi în greva foamei, în semn de protest faţă de faptul că dosarul privind moartea tatălui său nu este redeschis.

"L-am invitat pe domnul Ursu, în încercarea de a găsi o soluţie la problemele ridicate de domnia sa. Am examinat, împreună, documentele prezentate de domnul Ursu şi aspectele care nu au fost avute în vedere în cursul soluţiilor pronunţate de magistraţi de-a lungul timpului, în cauzele care au avut ca obiect uciderea tatălui său, disidentul Gheorghe Ursu. Am convenit să avem, în perioada imediat următoare, şi alte întâlniri, în funcţie de procedurile derulate în urma memoriilor depuse de domnul Andrei Ursu", a spus ministrul Justiţiei, referitor la întâlnirea pe care a avut-o marţi cu Andrei Ursu.

Apelul lui Ponta către ministru

Prim-ministrul Victor Ponta a luat act de apelul lui Andrei Ursu, fiul dizidentului comunist Gheorghe Ursu si da asigurări ca a cerut Ministerului Justiţiei toate masurile legale care se impun in privinta solutionarii acestui dosar.
 
“Vreau sa dau asigurari ca am cerut Ministerului Justitiei toate masurile legale care se impun in ceea ce priveste gasirea unei solutii in dosarul dizidentului comunist Gheorghe Ursu. Nu putem influenta activitatea si deciziile Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca ar fi o ingerinta nepermisa de lege, dar la nivel personal, imi doresc ca adevarul sa iasa la lumina in acest caz”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Fiul dizidentul a intrat în greva foamei

”Întrucât am epuizat toate celelalte optiuni prin care am cerut autoritatilor sa nu-i mai protejeze pe ofiterii de securitate - plângeri la procurorul general, CSM si ministrul justitiei, scrisori deschise catre primul-ministru si presedinte, declar greva foamei, începând de marti, 21 octombrie 2014, ora 9.00”, a spus Andrei Ursu într-un comunicat de presă.

„E vorba de o crima notorie a comunismului românesc, pe care ati declarat ca doriti sa-l condamnati” F

„Domnule Prim Ministru, va reamintim ca e vorba de dosarul asasinarii disidentului Gheorghe Ursu, cel care a fost ucis pentru ca in timpul dictaturii ceausiste a crezut si a luptat pentru idealul democratiei si libertatii. Democratie care permite aceste alegeri libere, democratie de care beneficiati astazi candidand la cea mai inalta functie in stat. Musamalizarea acestui dosar de catre un procuror militar sef, sub acoperirea conducerii Parchetului General si a Ministerului Justitiei, aduce atingere imaginii guvernului dumneavoastra si imaginii Romaniei pe plan international. E vorba de o crima notorie a comunismului românesc, pe care ati declarat ca doriti sa-l condamnati. Blocarea insistenta, abuziva a rezolvarii acestui caz cunoscut lasa convingerea ca aceasta guvernare a ramas aservita intereselor fostei Securitati. Va sta in putere sa reparati o grava nedreptate, cerand Ministrului Justitiei si Procurorului General sa dispuna gasirea si solutionarea dosarului disjuns in 2003 de procurorul Dan Voinea, din Sectia Parchetelor Militare (SPM), privindu-l pe principalul vinovat de uciderea lui Gheorghe Ursu, tortionarul PIRVULESCU”, se spune în Apelul adresat premierului. Fundatia „Gheorghe Ursu” invita sa semneze acest APEL pe toti cei care doresc sa se afle adevarul despre crimele comunismului, în general, si, în particular, despre uciderea lui Gheorghe Ursu. Cei care vor sa afle mai multe despre caz pot sa participe azi la conferinta de presa în care Andrei Ursu va explica de ce a ajuns la acesta forma extrema de protest: GREVA FOAMEI!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite