Povestea bordelului din Cluj care i-a înnebunit pe politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În sediul fostului bordel funcţionează acum un cabinet stomatologic
În sediul fostului bordel funcţionează acum un cabinet stomatologic

Basarabeanca Natalia Horja (36 de ani), matroana Nana Club, îşi racola clienţi cu dare de mână din hotelurile scumpe. Nana Club, bordelul din epicentrul scandalului sexual care zguduie de două zile Clujul, a fost conceput special pentru bărbaţii cu dare de mână din capitala Ardealului.

Patroana Nana Club, Natalia Horja, a intrat în atenţia poliţiştilor clujeni la sfârşitul anului 2004, când a deschis clubul dintr-o zonă populară a oraşului. Procurorii arată în rechizitoriu că, încă de la început, Natalia Horja a urmărit să atragă clienţi de sex masculin cu posibilităţi financiare considerabile.

Mai citeşte şi:

Bordel de lux pentru mahări, politicieni şi VIP-uri

Alte nume grele în dosarul „Sexgate de Cluj“

Barul a fost amenajat şi compartimentat în mai multe separeuri şi nu avea nicio firmă la stradă. Clienţii se recomandau la interfonul dotat cu cameră video, de la intrare. Procurorii precizează că localul era foarte discret, iar clădirea în care funcţiona nu atrăgea în niciun fel atenţia trecătorilor, având obloanele trase.

„Tâmpite! să tacă şi să facă"

Natalia Horja, originară din Republica Moldova, încerca să ofere discreţie maximă clienţilor săi. „Ea a fost cea care a racolat clienţii clubului, iniţial din rândul oamenilor de afaceri şi al persoanelor publice din Cluj.

Întrucât aceştia nu frecventau barul în fiecare zi, pentru a mări încasările, învinuita a coborât ştacheta, invitând la bar bărbaţi dispuşi să plătească pentru compania tinerelor", se arată în rechizitoriul întocmit de DIICOT Cluj.

Până în 2006, când a fost închis bordelul, pe aici au trecut 20 de tinere, dintre care şase minore. Erau preferate tinerele „discrete" şi „finuţe", „să aibă trăsături faine", „tâmpite, să tacă şi să facă", mai spun procurorii, citând chiar cuvintele Nataliei Horja din diferite interceptări telefonice.

Potrivit rechizitoriului, iniţial patroana bordelului le propunea tinerelor să lucreze ca animatoare, urmând să fie plătite cu 10% din consumaţia sa cu clientul. Evident, animatoarele comandau cele mai scumpe băuturi. „În ciuda lipsei de publicitate, în scurt timp, în anumite cercuri din Cluj-Napoca s-a răspândit informaţia că Nana Club este un bordel unde, dacă are bani, un bărbat poate să găsească o tânără cu care să întreţină relaţii sexuale", spun procurorii.

„Club select", nu bordel

Printre modalităţile de „racolare" a fetelor s-a numărat şi publicarea unor anunţuri în publicaţia săptămânală de mică publicitate „Piaţa de la A la Z", privind angajarea de dame de companie.

„Intenţia mea a fost să organizez un club select care să se adreseze unor clienţi din clasa medie spre superioară, inclusiv celor de vârstă matură. (...). Afară nu exista nicio firmă, însă pentru a face cunoscut existenţa barului am făcut fluturaşi. (...) O serie de clienţi au fost trimişi în club de către Levi, patronul unui hotel din Cluj, al cărui nume nu mi-l amintesc, cred că este Rezident sau President", a declarat Horja anchetatorilor. În aceeaşi declaraţie, ea îşi aminteşte că printre clienţi s-a numărat şi fotbalistul Tibi Bălan.

Fetele lucrează în Italia

În dosar au fost citaţi peste o sută de martori, iar două tinere s-au constituit părţi vătămate. Ambele sunt plecate din ţară sau cel puţin asta susţin rudele celor două fete.

Succesorul „Moonlight"

Primul termen de judecată al dosarului în care Natalia Horja este trimisă în judecată pentru trafic de persoane a fost stabilit la 23 martie, la Tribunalul Cluj. Avocatul învinuitei, Anatol Pânzaru, a declarat că femeia pledează nevinovată. Nana Club nu era altceva decât un substitut al celebrului club de noapte „Moonlight", închis în noiembrie 2004.

Chiar şi o parte a clientelei de la Moonlight s-a mutat la Nana Club, printre care Ioan Oţel, fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj, demis în urma scandalului „Moonlight".

„Îmi amintesc că în vara lui 2005, Decebal Cotoc a venit în Nana Club împreună cu Oţel Ioan, Liviu Man, Adi Avarvarei, Aurel Mureşan, ziarişti la «Gazeta de Cluj». Cunosc din discuţiile cu Anca (una dintre fete, n.r.) că ei au întreţinut relaţii sexuale cu fetele", a declarat Ioana C., unul dintre martori.

Printre clienţi se mai numără Petru Călian, vicelider al PDL din Camera Deputaţilor, Mihai Szeplekan, consilier judeţean PNL, oameni de afaceri din Cluj-Napoca, grupul directorilor de la „Gazeta", iar maşina ce era condusă pe atunci de directorul Transelectrica, Rareş Rusu, era frecvent văzută în faţa clubului.

Tot în declaraţiile martorilor mai figurează deputatul PDL Adrian Gurzău şi adjunctul şefului poliţiei municipiului, Zaharia Ciorbă. Toţi aceştia au respins orice legătură cu „fetele" Nataliei Horja.

"Intenţia mea a fost să organizez un club select care să se adreseze unor clienţi din clasa medie spre superioară, inclusiv celor de vârstă matură."
Natalia Horja
patroana clubului „Nana"

Natalia Horja
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite